o ile spada moc

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Azrael, Musisz sie czyms takim zainteresowac http://www.vtech.pl/powerboxy/ecobox...a-283-115.html

Zawsze tez mozna wsadzic cegle pod pedal gazu - bardzo pomaga :diabelski_usmiech
    Spritmonitor.de

Komentarz

• Azrael
      Classic
      • 2008
      • 4

tak cegiełka to bardzo dobry pomysł, ale codo poprzedniej wypowiedzi ? mówisz ze niebyło Octavii 1.9 SDI 90 kM ? widziałem ja na własne oczy przecież mi się nieprzyśniła,

albo moze chodzi o moją aktualną skodzinkę, to moze faktycznie niewiem co wypisałem bo było sporo silników TDI do wyboru a ja strzelałem bo niewiedziałem który mam =)

spalanie podałem faktyczne, nie z obliczeń z komputera ale z przejechanych kilometrów i ilosci paliwa zatankowanych na stacjach

PS. a tak btw ORLEN SUCKS !!! OMIJAJCIE JĄ SZEROKIM KOŁEM !!!
      Skoda Octavia II grudzień 2007 1.9 TDI 110 kM
      rekord trasa 3.9l miasto 5.2l
      szaleństwo trasa 6.3l miasto 11l
      ekonomia trasa 4.5l miasto 6.5l
      normalna trasa 5.0l miasto 7.0l

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Azrael, No to Ci sie przysnila Chyba ze ja ktos uturbil :twisted: Ale czasem, to dobrze jest posnic :diabelski_usmiech
        Spritmonitor.de

Komentarz

• koja86
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 3178

Zamieszczone przez Azrael
          Ale zbaczam z tematu, czy ktoś sie orientuje w chipowaniu ? wiem że można jeszcze mniejsze spalanie osiągnąć kosztem 2-4 kM, ale dla kolejnego litra mniej warto !

niezalezy mi na mocy, jezdzę bardzo spokojnie, moja ledwo 3 miesięczna Octavia II niewidziała większej prędkości jak 130 km/h

oszczędzam silnik, zresztą jeszcze niejest dotarty, mój rekord tą Octavią to 3.9 litra przy prędkości 107-115 km/h
          Ale zbaczam z tematu, czy ktoś sie orientuje w chipowaniu ? wiem że można jeszcze mniejsze spalanie osiągnąć
          kosztem 2-4 kM, ale dla kolejnego litra mniej warto !

niezalezy mi na mocy, jezdzę bardzo spokojnie, moja ledwo 3 miesięczna Octavia II niewidziała większej prędkości jak 130 km/h

oszczędzam silnik, zresztą jeszcze niejest dotarty, mój rekord tą Octavią to 3.9 litra przy prędkości 107-115 km/h

Nasze dieselki nie lubia takiej jazdy powinny pracować w pełnej skali obrotościomierza Niestety nie umiejętna jazda kończy się zasyfczeniem układu regulacji geometri łopatek czyli zapieczeniem kierowniczek.
          PSJ nie szkodzi dieslom bez zmiennej geometrii
          Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• misiekwaw
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 7715
            • Ford

Zamieszczone przez koja86
            Nasze dieselki nie lubia takiej jazdy powinny pracować w pełnej skali obrotościomierza
            zgaduję, że miałes na myśli skale obrotomierza :roll:
            Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
            http://www.disi-tune.pl
            Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
            Był WRX
            Była Octa

Komentarz

• Cross
              Ambiente
              • 2007
              • 198

PS. a tak btw ORLEN SUCKS !!! OMIJAJCIE JĄ SZEROKIM KOŁEM !!!
              a co z tym orlenem jest nie tak? ja tankuje i nie narzekam
              120,4hp/258Nm made by MT

Komentarz

• koja86
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 3178

Zamieszczone przez MisiekWAW
                zgaduję, że miałes na myśli skale obrotomierza
                zgadłeś niestety nie mogę już zmienić w poście :wink:
                Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• Azrael
                  Classic
                  • 2008
                  • 4

oł, a tego to ja już niewiedziałem, ej halo rozgadajcie się, bo ja mam nówkę octavię II i niechce zepsuć sobie silnika, a jeżdze od 1500 do 2000 obrotów,

powiedzcie co i jak bo tutaj mnie zabiliście, nigdy niebrałem pod uwagę jakie obciążenie na silnik wywieram

PS. ORLEN SUCKS !!! dlatego ze na stacji paliw na trasie Wrocław-Warszawa, za Olesnicą, zatankowałem moją świętej pamięci Citroenem XM OLEJ OPAŁOWY !!!! dostałem całe SZCZĘŚCIE TYLKO 500 zł mandatu, a i tak nieudało mi się udowodnić ze na stacji tankowałem to paliwo !!!, Skur... tak się kitrają że głowa mała, patrzcie co lejecie do baku !!! miejcie sięna baczności lepiej lawsze leciutko pociągnąć na niedokońca włożonym dystrybutorze do wlewu i zobaczyć kolor, jak zobaczycie czystą rubinową czerwień odrazu dzwońcie na POLICJE !!!

nigdny nieuznawałem jazdy na OO, chociaż niektórzy mówią ze od ON różni się tylko barwą, ja im niewierze bo wiem co się stało z moją Cytrynką :-( naprawdę lubiłem to autko, ten luksus, i hydrauliczne zawieszenie chlip :-( aż się łezka w oku kręci, ale mam teraz lepszą limuzynę.

coprawda Skodzina, ma twardsze zawieszenie, ale zawsze uwielbiałem skodę, nawet moje pierwsze autko to była skoda 105L 1,1 benzyna niestety silnik mi w niej wybuchł, no bo skąd gównioarz 18 lat który ledwo 2 dni miał prawko mógł wiedziec że się olej w silniku uzupełnia

BŁAGAM piszcie wszelkie krytyczne porady i opinię na temat ekonomicznej jazdy, niewiedziałem że męcze tak swój silnik

Komentarz

• kozi1987
                    Ambiente
                    • 2007
                    • 200

Hmm co do jazdy dieslem to chyba tylko tego musisz unikac. Musisz jezdzic w pelnej skali obrotow (nie chodzi oczywiscie zebys biegi zmienial dopiero przy 4500rpm) ale wykorzystujac tylko 500rpm'ow (tak wyczytalem z Twojego posta) strasznie meczysz silnik - a to prowadzi do zbierania sie zanieczyszczen w turbince (w wielkim uogolnieniu) tak jak to napisał kolega Koja86 .
                    Nie wspominajac juz o takich oczywistych sprawach jak ''chlodzenie'' turbiny po jezdzie i oszczedzanie jej na zimnym silniku
                    Zauwaz tez ze jezdzac w tym przedziale obrotow niekoniecznie musisz miec najnizsze spalanie. Najlepiej sprawdz to na chwilowym spalaniu.

Komentarz

• Azrael
                      Classic
                      • 2008
                      • 4

ale ja właśnie mam niskie spalanie przy tych obrotach bo ok 6.5l na miescie

teraz lekko zaszalałem ostatnio do 7 mi podskoczył

a jakies wypowiedzi na temat OR i biodiesla ?

Komentarz

Pracuję...