W końcu znalazłem majstra, który przeprowadził adaptację reflektorów. Tak na szybkiego sprawdziłem czy działają nasłuchując pracy silników, odgłosu ruchu reflektorów - wyraźnie dało się słyszeć. Wieczorem sprawdziłem i okazało się, że przy dociążonym przodzie słychać wspomniane odgłosy i faktycznie reflektory się podnoszą, jednak przy dociążeniu tyłu słyszę odgłosy pracy silniczków/reflektorów, jednak nie widzę stosownej zmiany (obniżenie) w świetle lamp. Co jest grane, nie wiem.
[ Dodano: Sob 16 Lip, 16 22:23 ]
Małe sprostowanie. Okazało się, że po adaptacji przód chodzi jak trzeba ale dociążenie tyłu powoduje podniesienie świateł czyli odwrotnie do tego co być powinno.
Ponowna krótka wizyta u wspomnianego majstra i git.
...tylko jakoś mi krótko świecą, tak jak wcześniej. Śrubeczkami może podniosę. Są dwie i obie dają podobny efekt: góra - dół. Może ktoś wie dokładniej, która od czego?
[ Dodano: Sob 16 Lip, 16 22:23 ]
Małe sprostowanie. Okazało się, że po adaptacji przód chodzi jak trzeba ale dociążenie tyłu powoduje podniesienie świateł czyli odwrotnie do tego co być powinno.
Ponowna krótka wizyta u wspomnianego majstra i git.
...tylko jakoś mi krótko świecą, tak jak wcześniej. Śrubeczkami może podniosę. Są dwie i obie dają podobny efekt: góra - dół. Może ktoś wie dokładniej, która od czego?
Komentarz