heretyk, daj e-mail na PW
[O2] Skora, podgrzewane siedzenia. Montaz.
Zwiń
X
-
będzie manual to ja też ogarniam ten temat
grzanie dupy to zajebista sprawa!
krzynol, trzymam kciuki za powodzenie projektu!kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroZe mam dostep w tej chwili do takiej kpl wiazki z matami cyknalem kilka zdjec
co to za wiązka , czy wymaga przeróbki/doróbki,
to zrobię dokładnego tutoriala i wtedy można będziecie mogli pokusić się o moda :szeroki_usmiech->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Panowie prace trwaja. Przod to jest absolutny pikus. Problem mam z tylem. Po doprowadzeniu pradu pod bezpiecznik (btw. jakis totalny debilizm z tylem w tych octaviach, ale to OT ) Z bezpiecznika idzie zolto-czerwony kabel. w ktoryms miejscu rodziela sie na dwa i idzie do jakiejs wtyczki 8 pinowej. Za jasna cholere nie moge jej zlokalizowac. Wg. schematu to " J786 - Sterownik kanapy podgrzewanej, w słupku C prawym" Zreszta jak wyglada ten "sterownik", wicie moze jak to idzie dalej? Ja myslalem ze wszysto idzie tunelem srodkowym....Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez heretykWg. schematu to " J786 - Sterownik kanapy podgrzewanej, w słupku C prawym" Zreszta jak wyglada ten "sterownik", wicie moze jak to idzie dalej
ten sterownik to jest taki sam jak z przodu i mieści się z prawej strony kanapy tylnej w słupku
tunelem środkowym nic nie idzie, wszystkie wiązki progami
musisz tylko podłączyć się do regulatorów nad tylną popielniczką
ale jak zdejmiesz tunel to jest wszystko jak na dłoni->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez heretykJa myslalem ze wszysto idzie tunelem srodkowym.
wszsytko odzie progami-zazwyczaj lewym, a włacznik tylko jest poprowadzony tunelem od przodu
przerabiałem to w Saabie jak zachciało mi sie podłączyc ogrzewanie tylnej kanapyprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez liloZamieszczone przez heretykPanowie prace trwaja. Przod to jest absolutny pikusSwoja droga pisalem w gieldzie ze mam do sprzedania nowa wiazke do siedzen. Dziala plug and play. Doslownie podlacznie 1 pinu w bezpiecznik. Po jednym w potencjometry i voila! Moze jednak ktos sie skusi :diabelski_usmiech Czekajcie na manuala, ale jak macie pytania na biezaco to walcie z czym macie problem.
Narazie zapytam ja :szeroki_usmiech gdzie podlaczyc Bialy kabel idacy z kostki pod fotelem pasazera? w.g schematu-> B645 Połączenie -2- (podgrzewanie fotela), w wiązce przewodów wnętrza samochodu -> T12b - Złącze, 12-stykowe, w sterowniku sieci pokładowej (brązowe) gdzie to jest???Zostały mi czesci, po szkodniku:
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002To jest złączka "C" pin 1 w centralnej elektryce- wczoraj się podpinałem pod nią....
Zamieszczone przez heretykSwoja droga pisalem w gieldzie ze mam do sprzedania nowa wiazke do siedzen. Dziala plug and play. Doslownie podlacznie 1 pinu w bezpiecznik. Po jednym w potencjometry i voila
pytanie lamerskie: czy fotele grzeją już po zapłonie czy po uruchomionym silniku (75a)?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolZamieszczone przez kowal 2002To jest złączka "C" pin 1 w centralnej elektryce- wczoraj się podpinałem pod nią....
Zamieszczone przez heretykSwoja droga pisalem w gieldzie ze mam do sprzedania nowa wiazke do siedzen. Dziala plug and play. Doslownie podlacznie 1 pinu w bezpiecznik. Po jednym w potencjometry i voila
??????
pytanie lamerskie: czy fotele grzeją już po zapłonie czy po uruchomionym silniku (75a)?
[ Dodano: Pon 28 Lut, 11 11:20 ]
[quote="krzynol"]Zamieszczone przez kowal 2002To jest złączka "C" pin 1 w centralnej elektryce- wczoraj się podpinałem pod nią....
@Krzynol jestes na ogol dla mnie wyrocznia ale wydaje mi sie ze w tym pzypadku sie mylisz. Ta wiazka ktora zakladalem wymagala: wcisnac pina do skrzynki bezpiecznikow. Wcisnac po dwa piny do steronika (climatic/climatronic) przykrecic dwa brazowe kable do masy plus ten ostani bialy kabelek o kotrym zapomnialem. Jezeli to nie jest plug and play, to janie wie czego wy oczekujecie. Narazie nei kracze, tylko sprawde czy grzane siofdla dzialaja. o efektach dam znac wieczorem.Zostały mi czesci, po szkodniku:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez heretykplus ten ostani bialy kabelek o kotrym zapomnialem
za to są 2xCAN niepotrzebne, zasilania dodatkowe, masy.... - wszystko do wypięcia
miałem taką wiązkę jak sprzedajesz, też taką montujesz? czy inną
a jak puściłeś wiązkę od fotela kierowcy?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolZamieszczone przez heretykplus ten ostani bialy kabelek o kotrym zapomnialem
za to są 2xCAN niepotrzebne, zasilania dodatkowe, masy.... - wszystko do wypięcia
miałem taką wiązkę jak sprzedajesz, też taką montujesz? czy inną
a jak puściłeś wiązkę od fotela kierowcy?
Ja zakladam inna. Taka jak dostalem z fotelami. Kable pomiedzy fotelami puscilem normalnie, jak reszta- pod szybaprzednia . Patrzac na ilosc kabla tak bylo w oryginale. Calosc wyglada tak: prad z bezpiecznika do pasazera, prad pomiedzy fotelami, sygnal do climatica pomiedzy fotelami, sygnal do climatica spod fotela pasazera. Oba fotele do masy. plus bialy kabel z fotela pasazera do boardnetz. Tylko tyle.
Niestety za wczesnie pocwaniakowalem. Skladalem samochod i sie okazalo ze grzanie nie dziala. I moze zrobie z siebie idiote, ale prad we wtyczkach w podlodze jest, ale jak juz wloze wtyczki od fotela to juz pradu nie ma.Przeciez to nie mozliwe? Pozatym mam watpliwosic co do sygnalu ze sterownika climatica. Nie powinno tam byc jakies napiecie? Sterownik kupilem od forumowego kolegi, ale nie mogl mi dac gwarancji ze dziala. Lopatologicznie myslalem ze potencjometr dziala tak ze im wyzsza cyferka tym wieksze napiecie na niebiesk-bialym(wzglednei zielonym) kablu a tu dupa na obydwu zero.
I jeszcze jedno pytanie, nie wlacza sie tego gdzies w CANGateway lub centr. conv? Zahaczylem tylko seat heating w central electric. NA bialym przewodzie jest tez +12V wiec chyba ok...Zostały mi czesci, po szkodniku:
Komentarz
-
-
podłączyłeś piny 10 i 11 we wtyczce climatronika do sterownika foteli, nie?
a pin 12 w tej wtyczce? podłącza się go do zasilania zacisku 75a.
[ Dodano: Pon 28 Lut, 11 19:46 ]
Zamieszczone przez heretykJa zakladam inna. Taka jak dostalem z fotelami.->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolpodłączyłeś piny 10 i 11 we wtyczce climatronika do sterownika foteli, nie?
a pin 12 w tej wtyczce? podłącza się go do zasilania zacisku 75a.
[ Dodano: Pon 28 Lut, 11 19:46 ]
Zamieszczone przez heretykJa zakladam inna. Taka jak dostalem z fotelami.
Moment moment. O co kaman? Podlaczylem pod pin 12 i 13 fotele. >A co z pinem 15? mam go podpiac pod 12V przy bezpiecznikach? Bylem pewny ze to juz jest... btw. ja mam climatica nie climatronicaZostały mi czesci, po szkodniku:
Komentarz
-
-
fakt, u Ciebie dal Climatica jest 12,13 i 15
i ta 15 jest dosyć ważna - do plusa po zapłonie podłączyć i do sprawdzenia->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
troszkę uściślę
żeby działało podgrzewanie muszą być spełnione dwa warunki sterowania:
1. sygnał z bordnetza do sterownika foteli (pin 2) podaje 12V jeśli włączymy podgrzewane fotele w kodowaniu
te 12V pojawia się kilkanaście sekund po włączeniu zapłonu lub silnika
2. w klimatroniku wtyczka T12g pin 12 (climatic T20f pin 15) musi mieć też 12V po zapłonie
wtedy sterownik foteli jest aktywny i grzeje->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Dzieki wielkiej pomocy kolegi Krzynol udalo sie zalozyc przod. Byly problemy. zapomnialem o pradzie ze stacyjki do sterownika climatica/climatronica. Co ciekawe najpierw nie dzialalo jak podlaczylem pod stale +12V. Zmienilem tak jak poradzil krzynol na + po stacyjce i zalozylem wylacznik airbaga(choc nie wiem czy to ma jakis zwiazek) I zaczelo grzac w dupeTeraz walcze z tylem. I teraz pytania: Gdzie dokladnie w slupku C jest miejce na przekaznik, nigdzie nie moge znlesc pasujacej dziurki
Druga kwestia to kabelkologia tylu : mam baaaardzo dlugie kable: 2x zolto-czarne. Nigdzie nie widze ich na schemacie? Co to ? i jeszcze pytanie gdzie jest punkt: B645-Połączenie -2- (podgrzewanie fotela), w wiązce przewodów wnętrza samochodu???Zostały mi czesci, po szkodniku:
Komentarz
-
-
oj mistrzu
B645 - to jest wspólny przewód ze sterownika tylnego (pin 2) do sterownika przedniego (pin2) i do bordnetz'a
a dwa przewody żółto-brązowe to zasilanie panelu sterowania tylnego z bezpiecznika 4->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynoloj mistrzu
B645 - to jest wspólny przewód ze sterownika tylnego (pin 2) do sterownika przedniego (pin2) i do bordnetz'a
a dwa przewody żółto-brązowe to zasilanie panelu sterowania tylnego z bezpiecznika 4
Cholera skad Ty to wiesz gdzie sa te punkty? B645 itd... google nic nie mowia. Po opisach schematach, nie idzie ich zidentyfikowac. Co do tych dwoch zyl to sa one czarno-zolte a nie brazowe, ale faktycznei to moze byc to. Sprawdzimy :diabelski_usmiech
Teraz ostatnie pytanie przed generalna proba. Przewod Niebiesko-Szary- to jest chyba podswietlenie przyciskow? Zamiast ciagnac to do bezpiecznikow nie moge czasem podpiac pod oswietlenie zapalniczki???Zostały mi czesci, po szkodniku:
Komentarz
-
Komentarz