Wmontowałem radio swing do O2 FL classic/mint (wcześniej było wąskie sony). Auto ma czujniki parkowania z tyłu lecz niestety po wrzuceniu wstecznego biegu, na radiu nie ma wizualizacji ani radio się nie przycisza. Czy jest potrzebne dodatkowe kodowanie, że ta funkcja została aktywowana?
Radio Swing
Zwiń
X
-
Potrzebne kodowanieSkoda Octavia II FL
Motul 8100 X-Cess 5W40, Filtry Knecht, Świece Beru
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2sDZh/
-
-
Może trzeba dodać w gateway-u:
10: Park/Steer Assist
56: Radio
Ostatnio edytowany przez georgg; 28340.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Charlie6 Zobacz wpisCzy może ktoś wie jaki parametry należ pozmieniać?
Jak podpinałeś się kablem to masz tam numery centralki a jak takowego nie posiadasz to musisz sprawdzić to organoleptycznie .
Jeżeli faktycznie posiadasz z literką na końcu to : zaznaczyć radio w can gatewayu lista urządzeń, zaznaczyć centralkę parktoronika to co podał kolega wyżej , przekodować centralkę na wizualizację i radio .
Ale z tego co kojarzę to w clasicach i mintach nie było z literką , chyba że miałeś fabryczne radio a ktoś je potem usunął to będzie .
Komentarz
-
-
Próbowałem ustalić nr centralki parktronika podpinając się kablem polski VAG. Niestety nie komunikuje się ze sterownikiem. Czy np. z takim interfacem VCDS jak w linku nie będzie kłopotu z komunikacją
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Charlie6 Zobacz wpisPróbowałem ustalić nr centralki parktronika podpinając się kablem polski VAG. Niestety nie komunikuje się ze sterownikiem. Czy np. z takim interfacem VCDS jak w linku nie będzie kłopotu z komunikacją
180 za wersję 15,7 to trochę dużo.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
W końcu znalazłem trochę czasu i zdemontowałem tapicerkę lewego tylnego koła i wszystko jasne. Brak oryginalnego modułu parkowania. Założone są nie oryginalne czujniki parkowania z centralką ( firmyLogic) jak na zdjęciu...
20170402.jpg
Wnioskuję, że nie ma możliwości spiąć tego z komputerem żeby uzyskać zamierzony efekt ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Charlie6 Zobacz wpisWnioskuję, że nie ma możliwości spiąć tego z komputerem żeby uzyskać zamierzony efekt ?
Kiedyś dokładałem oryginalny zestaw do Fabii 2 FL. Nie było to trudne. Właściciel miał już wymieniony zderzak z ori czujnikami. Ja tylko elektrykę połączyłem.
Może poszukaj zderzaka z oryginalnymi czujnikami, kup moduł i go podłącz?
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
Komentarz