Witam. Ktoś może wymieniał klamki wewnętrzne? Zatrzymałem się na lince i odczepieniu od obecnej klamki. Czy da się to zrobić bez zdejmowania boczka drzwi? Chciałem wymienić czarne plastikowe klamki na te srebrne. Proszę o porady. Dzięki!!
Wymiana klamek wewnętrznych w Octavia II
Zwiń
X
-
podjedź z 6-pakiem od razu po modzimy : http://forum.octaviaclub.pl/forum/ha...dla-o2-i-o2-fl
Ostatnio edytowany przez DJ MŁODY; 2005.
-
-
Do wymiany klamki w żadnym wypadku nie potrzeba zdejmować tapicerki. Uwierz mi, jesteś w stanie zrobić to sam, a czas jaki na to potrzebujesz to 3 minuty na klamkę. Gdzieś na forum był opis jak to zrobić. Jeśli go nie znajdę, to wieczorem postaram się wrzucić opis, tak żebyś mógł samemu je wymienić.
Edit: Pod tym linkiem znajdziesz tutorial.
Ostatnio edytowany przez Kerner; 34774.Skoda Octavia FL 1.6 HB '09
Skoda Octavia Tour 1.6 HB '12 + LPG BRC
Komentarz
-
-
Jak już masz wyjętą klamkę z tapicerki, to trzeba wysunąć (wyhaczyć) pancerz linki, a później linkę przesunąć do przodu o 180 stopni i wyjąć ją z klamki (podobnie jak linki hamulcowe w rowerze). Mi wyjęcie poszło łatwo, gorzej było z zamontowaniem, bo linka jest tak krótka, że nie idzie jej złapać za pancerz i zatrzasnąć zaczepów. Ja przy montażu najpierw założyłem wałeczek linki, a później dorobiłem sobie haczyk z pręta, którym pociągnąłem za pancerz żeby wskoczyły zatrzaski pancerza. Innej metody nie udało mi się wymyślić i jestem zaskoczony, że ktoś za pierwszym razem robi to w 3 minuty.
Komentarz
-
Komentarz