[O2FL] Oryginalne zintegrowane światła dzienne DRL - jak aktywować?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• gocu87
    odpowiedział(a)
    A jak wyłączyć światła do jazdy dziennej? Tak samo jak włączyć?

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    zależy od auta....

Zostaw komentarz:

• alquere
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpis
    kwestia bajtu 18 pozostała
    Co w bajcie 18 powinno byc ustawione?

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    kwestia bajtu 18 pozostała

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez alquere Zobacz wpis
    Jeżeli włączę doświetlanie zakrętów to będzie to działać w sprzężeniu z czujnikiem zmierzchu - czyli po zmroku doświetlają, w dzień nie?
    Doświetlają przy włączonych światłach mijania, niezależnie czy w dzień czy w nocy

Zostaw komentarz:

• alquere
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez georgg Zobacz wpis
    Spróbuj to.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
    Próbowałem, nie działa, ale mam dostęp do VCDS'a.
    Ostatnio edytowany przez alquere; 43919.

Zostaw komentarz:

• alquere
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez rafiki Zobacz wpis
    W cenniku występowały tylko "przednie reflektory przeciwmgielne", ale jeśli są przeciwmgielne to DRL też musiały być fabrycznie, nie było wyboru z DRL/bez DRL. Wychodzi na to, że ktoś po prostu wyłączył...tylko właściwie po co
    W takim razie muszę sprawdzić wiązki i instalację. Do świateł dziennych powinien być zamontowany bezpiecznik nr 21? Według instrukcji: "Światła z układem doświetlania zakrętów z lewej i z prawej strony". Wydawało mi się, że nie było tam blaszek/styków...
    bezpieczniki.jpg

Jeżeli włączę doświetlanie zakrętów to będzie to działać w sprzężeniu z czujnikiem zmierzchu - czyli po zmroku doświetlają, w dzień nie?

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Spróbuj to.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Zostaw komentarz:

• pietrek125
    odpowiedział(a)
    Albo jest problem jak w równoległym temacie... działały i przestały działać i to w nie jednej sztuce...http://forum.octaviaclub.pl/forum/oc...do-skr%C4%99tu

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    Światła są fabryczne, rozkodowałem VIN i jest informacja o światłach przeciwmgłowych, nie ma o DRL.
    W cenniku występowały tylko "przednie reflektory przeciwmgielne", ale jeśli są przeciwmgielne to DRL też musiały być fabrycznie, nie było wyboru z DRL/bez DRL. Wychodzi na to, że ktoś po prostu wyłączył...tylko właściwie po co

Zostaw komentarz:

• alquere
    odpowiedział(a)
    Robiłem również Output Test kanał 3 i nie znalazłem wyjścia które by zaświeciło żarówki dedykowane do świateł dziennych.

Zostaw komentarz:

• alquere
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpis
    to jak teraz jest realizowany tryb świateł dziennych?
    czyli co się świeci przy włączniku na "0" ? a co na "auto"?

jak ktoś dołożył halogeny i je poprawnie podłączył i zakodował to raczej na pewno wiedział i podłączył światła dzienne
    ja myślę, że są to światła fabryczne, ale celowo wykodowany jest tryb świateł dziennych
    Teraz w żaden sposób tryb świateł dziennych nie jest realizowany.
    Włącznik na 0 - nic się nie świeci, Włącznik na AUTO - włączane są światła mijania i pozycyjne po zmierzchu, w dzień nic nie świeci. W trybie AUTO działa również funkcja Leaving Home po zmierzchu przy otwieraniu auta z kluczyka - świecą światła mijania.
    Światła są fabryczne, rozkodowałem VIN i jest informacja o światłach przeciwmgłowych, nie ma o DRL.

Zostaw komentarz:

• alquere
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez low-raider Zobacz wpis
    Bajt15 bit6
    A wiązki tam są doprowadzone- do tych lamp dziennych? (Tak z ciekawości)
    Przeciwmgielne działają? Jak są uruchamiane?
    Jeszcze nie miałem okazji sprawdzić czy są wiązki.
    Przeciwmgielne prawidłowo działają, włączane przez pociągnięcie pokrętła świateł.

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    to jak teraz jest realizowany tryb świateł dziennych?
    czyli co się świeci przy włączniku na "0" ? a co na "auto"?

jak ktoś dołożył halogeny i je poprawnie podłączył i zakodował to raczej na pewno wiedział i podłączył światła dzienne
    ja myślę, że są to światła fabryczne, ale celowo wykodowany jest tryb świateł dziennych

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    co jeszcze mogę zmienić aby aktywować np. doświetlanie zakrętów bądź inne ciekawe funkcje
    Doświetlanie zakrętów bajt 14 bit 7, coming home przez przeciwmgielne bajt 17 bit 3, opuszczanie lusterek po wrzuceniu wstecznego bajt 4 bit 3 (tylko nie jestem pewny czy to nie działa tylko przy fotelach z pamięcią)
    A co do DRL, to nie ma opcji, że ktoś zamówił przednie przeciwmgielne bez DRL - no way, stawiam, że ktoś dołożył halogeny tylko o DRL nie wiedział/nie pomyślał żeby włączyć
    Ostatnio edytowany przez rafiki; 24043.

Zostaw komentarz:

• low-raider
    odpowiedział(a)
    Bajt15 bit6
    A wiązki tam są doprowadzone- do tych lamp dziennych? (Tak z ciekawości)
    Przeciwmgielne działają? Jak są uruchamiane?
    Ostatnio edytowany przez low-raider; 17757.

Zostaw komentarz:

• [O2FL] Oryginalne zintegrowane światła dzienne DRL - jak aktywować?

Witam,
    Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Skody Octavia II 1.6 MPI 2009r po faceliftingu.
    Auto posiada oryginalne światła przeciwmgłowe zintegrowane z dziennymi.
    DRL.jpg
    Zależy mi na uruchomieniu świateł dziennych które nie działają, prawdopodobnie ktoś kiedyś zamówił światła przeciwmgielne bez DRL. Nie znalazłem podobnego tematu jak to zrobić.
    Auto wyposażone w czujnik deszczu i zmierzchu, bez xenonu. Poniżej pełne kodowanie, proszę o pomoc: (ewentualnie co jeszcze mogę zmienić aby aktywować np. doświetlanie zakrętów bądź inne ciekawe funkcje).
    Ze względu na dużą ilość zdjęć link do Google Photos.
Pracuję...