[O2FL] Oryginalne zintegrowane światła dzienne DRL - jak aktywować?
Zwiń
X
-
Co w bajcie 18 powinno byc ustawione?Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpiskwestia bajtu 18 pozostała
Zostaw komentarz:
-
-
Doświetlają przy włączonych światłach mijania, niezależnie czy w dzień czy w nocyZamieszczone przez alquere Zobacz wpisJeżeli włączę doświetlanie zakrętów to będzie to działać w sprzężeniu z czujnikiem zmierzchu - czyli po zmroku doświetlają, w dzień nie?
Zostaw komentarz:
-
-
Próbowałem, nie działa, ale mam dostęp do VCDS'a.Zamieszczone przez georgg Zobacz wpisSpróbuj to.

Wysłane przy użyciu TapatalkaOstatnio edytowany przez alquere; 43919.
Zostaw komentarz:
-
-
W takim razie muszę sprawdzić wiązki i instalację. Do świateł dziennych powinien być zamontowany bezpiecznik nr 21? Według instrukcji: "Światła z układem doświetlania zakrętów z lewej i z prawej strony". Wydawało mi się, że nie było tam blaszek/styków...Zamieszczone przez rafiki Zobacz wpisW cenniku występowały tylko "przednie reflektory przeciwmgielne", ale jeśli są przeciwmgielne to DRL też musiały być fabrycznie, nie było wyboru z DRL/bez DRL. Wychodzi na to, że ktoś po prostu wyłączył...tylko właściwie po co
bezpieczniki.jpg
Jeżeli włączę doświetlanie zakrętów to będzie to działać w sprzężeniu z czujnikiem zmierzchu - czyli po zmroku doświetlają, w dzień nie?
Zostaw komentarz:
-
-
Albo jest problem jak w równoległym temacie... działały i przestały działać i to w nie jednej sztuce...http://forum.octaviaclub.pl/forum/oc...do-skr%C4%99tu
Zostaw komentarz:
-
-
W cenniku występowały tylko "przednie reflektory przeciwmgielne", ale jeśli są przeciwmgielne to DRL też musiały być fabrycznie, nie było wyboru z DRL/bez DRL. Wychodzi na to, że ktoś po prostu wyłączył...tylko właściwie po coZamieszczone przez alquere Zobacz wpisŚwiatła są fabryczne, rozkodowałem VIN i jest informacja o światłach przeciwmgłowych, nie ma o DRL.
Zostaw komentarz:
-
-
Robiłem również Output Test kanał 3 i nie znalazłem wyjścia które by zaświeciło żarówki dedykowane do świateł dziennych.
Zostaw komentarz:
-
-
Teraz w żaden sposób tryb świateł dziennych nie jest realizowany.Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpisto jak teraz jest realizowany tryb świateł dziennych?
czyli co się świeci przy włączniku na "0" ? a co na "auto"?
jak ktoś dołożył halogeny i je poprawnie podłączył i zakodował to raczej na pewno wiedział i podłączył światła dzienne
ja myślę, że są to światła fabryczne, ale celowo wykodowany jest tryb świateł dziennych
Włącznik na 0 - nic się nie świeci, Włącznik na AUTO - włączane są światła mijania i pozycyjne po zmierzchu, w dzień nic nie świeci. W trybie AUTO działa również funkcja Leaving Home po zmierzchu przy otwieraniu auta z kluczyka - świecą światła mijania.
Światła są fabryczne, rozkodowałem VIN i jest informacja o światłach przeciwmgłowych, nie ma o DRL.
Zostaw komentarz:
-
-
Jeszcze nie miałem okazji sprawdzić czy są wiązki.Zamieszczone przez low-raider Zobacz wpisBajt15 bit6
A wiązki tam są doprowadzone- do tych lamp dziennych? (Tak z ciekawości)
Przeciwmgielne działają? Jak są uruchamiane?
Przeciwmgielne prawidłowo działają, włączane przez pociągnięcie pokrętła świateł.
Ostatnio edytowany przez alquere; 43919.
Zostaw komentarz:
-
-
to jak teraz jest realizowany tryb świateł dziennych?
czyli co się świeci przy włączniku na "0" ? a co na "auto"?
jak ktoś dołożył halogeny i je poprawnie podłączył i zakodował to raczej na pewno wiedział i podłączył światła dzienne
ja myślę, że są to światła fabryczne, ale celowo wykodowany jest tryb świateł dziennych
Zostaw komentarz:
-
-
Doświetlanie zakrętów bajt 14 bit 7, coming home przez przeciwmgielne bajt 17 bit 3, opuszczanie lusterek po wrzuceniu wstecznego bajt 4 bit 3 (tylko nie jestem pewny czy to nie działa tylko przy fotelach z pamięcią)Zamieszczone przez alquere Zobacz wpisco jeszcze mogę zmienić aby aktywować np. doświetlanie zakrętów bądź inne ciekawe funkcje
A co do DRL, to nie ma opcji, że ktoś zamówił przednie przeciwmgielne bez DRL - no way, stawiam, że ktoś dołożył halogeny tylko o DRL nie wiedział/nie pomyślał żeby włączyćOstatnio edytowany przez rafiki; 24043.
Zostaw komentarz:
-
-
Bajt15 bit6
A wiązki tam są doprowadzone- do tych lamp dziennych? (Tak z ciekawości)
Przeciwmgielne działają? Jak są uruchamiane?Ostatnio edytowany przez low-raider; 17757.
Zostaw komentarz:
-
-
[O2FL] Oryginalne zintegrowane światła dzienne DRL - jak aktywować?
Witam,
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Skody Octavia II 1.6 MPI 2009r po faceliftingu.
Auto posiada oryginalne światła przeciwmgłowe zintegrowane z dziennymi.
DRL.jpg
Zależy mi na uruchomieniu świateł dziennych które nie działają, prawdopodobnie ktoś kiedyś zamówił światła przeciwmgielne bez DRL. Nie znalazłem podobnego tematu jak to zrobić.
Auto wyposażone w czujnik deszczu i zmierzchu, bez xenonu. Poniżej pełne kodowanie, proszę o pomoc: (ewentualnie co jeszcze mogę zmienić aby aktywować np. doświetlanie zakrętów bądź inne ciekawe funkcje).
Ze względu na dużą ilość zdjęć link do Google Photos.Ostatnio edytowany przez alquere; 43919.Tagi: Brak
-
Zostaw komentarz: