Jaki symbol BCM?
Kostka A 7 T52aa/7 - Wyjście do żarówki światła do jazdy dziennej lewej (w samochodach bez elektrycznych podnośników szyb w drzwiach tylnych) 8 T52aa/8 - Wyjście do żarówki światła do jazdy dziennej prawej (w samochodach bez elektrycznych podnośników szyb wdrzwiach tylnych)
Kostka C 48 T52ac/48 - Wyjście do żarówki światła do jazdy dziennej (w samochodach z elektrycznymi podnośnikami szyb w drzwiachtylnych) 49 T52ac/49 - Wyjście do żarówki światła do jazdy dziennej prawej (w samochodach z elektrycznymi podnośnikami szyb wdrzwiach tylnych)
O2FL Scout fabrycznie był produkowany albo z halogenami, albo z dziennymi LED. Zamiennie. Nie było jednych i drugich świateł razem, bo były montowane w to samo miejsce w zderzaku.
dzięki kolego
faktycznie znalazłem coś takiego, występuje w dwóch numerach 5J0941067 i 5J0941068, tylko dziwne, że można trafić pod tym numerem zwykły halogen :/
ogólnie słabo z dostępnością oryginału używki, same nowe zamienniki, ale pobawię się w szukanie
O2FL Scout fabrycznie był produkowany albo z halogenami, albo z dziennymi LED. Zamiennie. Nie było jednych i drugich świateł razem, bo były montowane w to samo miejsce w zderzaku.
wie ktoś może czy Octavia 2 FL Scout ma DRL ?? nie ma w halogenach bo tylko okrągłe, na FISie jest możliwość włączenie świateł do jazdy w dzień, ale zapala halogeny, co jest nie bardzo (może ktoś coś kodował) pewnie FL w lampach nie ma DRL ??
działa to fajnie na DE gdzie na Auto, czujnik zmierzchu steruje światłami i w dobrej pogodzie nie ogrzewają klimatu, no ale u nas dla haj$u wprowadzili obowiązkowe i lipa, ten system się nie sprawdza, najprościej przekręcić na stałe w prawo i palą się przód i tył :/
Zawsze można zakodować, że dzienne nie świecą przy zaciagnietym hamulcu ręcznym.
Jak zakodować wyłączenie dziennych przy zaciągniętym ręcznym?
Włączyłem doświetlanie zakrętów i zauważyłem, że przy wrzuconym wstecznym oba halogeny przeciwmgłowe świecą, da się to wyłączyć?
Za instrukcją:Względnie kodowaniem, tj. bajt 15 bit 6
Panowie sprawa była jednak prostsza niż mi się wydawało.
Dzisiaj miałem okazję chwilę pobawić się VCDS'em i okazało się, że włączenie w bajcie 15 bitu 6 aktywowało światła dzienne więc cała instalacja jest sprawna i jest przygotowana pod dzienne tylko ktoś je dezaktywował
Nie wiem tylko jeszcze czy w trybie AUTO po zmierzchu samoczynnie przełączą się na światła mijania... Bo w dzień po włączeniu zapłonu w trybie AUTO i 0 świecą dzienne, na pozycji 1 włączają się pozycyjne, gasną dzienne.
Teraz w wolnej chwili muszę zająć się doświetlaniem zakrętów, wyłączaniem dziennych hamulcem ręcznym i innymi "bajerami" które dało by się włączyć
Dziękuję kolego rafiki za pomoc. Nie raz w aucie siedziałem na włączonych światłach i nie wiedziałem jak wyłączyć. A nie pomyślałem o vcds... Ale to już bez znaczenia. I to co podrzuciłeś działa.
Zostaw komentarz: