Elektryczny dogrzewacz cieczy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • GS_Mati
    OCP Member
    Moderatorr
    • 2016
    • 561
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Elektryczny dogrzewacz cieczy

Cześć. Postanowiłem doposażyć swojego szkodnika w takie to o to cudo: http://allegro.pl/dogrzewacz-plynu-c...957107074.html Czy ktoś montował już w swoim aucie? Do tej pory zimą wychodziłem po prostu z domu, odpalałem wóz i wracałem do domu spokojnie spić kawkę. W tym nadchodzącym sezonie grzewczym postanowiłem usprawnić ten proces Proszę o opinie i porady
  • adamwwy
    Drive
    • 2014
    • 87

Cześć. Mam coś takiego w swoim aucie. Faktycznie trochę przyśpiesza to nagrzewanie silnika, ale sporo prądu podjada. Mam termostat na 50st i alternator 140A i póki co daje radę, ale przy np. 70A alternatorze i 4 świecach nie widzę tego zestawu.

Komentarz

• GS_Mati
      OCP Member
      Moderatorr
      • 2016
      • 561
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Miałem w benzynie 3 garowej 55km i jak odpaliłem na 4 świecach grzanie to mocy brakło, ledwo się zbierał Ale przyznam że szybko się nagrzewał. Ciekaw dlatego jestem jak w dizlu się sprawdzi.

Komentarz

• Octava4x4
        Ambiente
        • 2016
        • 120
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Może takie prawdziwie elektryczne dogrzewanie jak to z allegro byłoby lepsze. http://allegro.pl/podgrzewacz-grzalk...965385213.html Większość szwedów ma w swoich autach założone ogrzewanie postojowe firmy DEFA. Spirala grzeje płyn w silniku a specjalna " farelka " ogrzewa kabinę.

Komentarz

• GS_Mati
          OCP Member
          Moderatorr
          • 2016
          • 561
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Na pewno lepsze, ale trzeba mieć pod ręką 230v, a to pewne utrudnienie.

Komentarz

Pracuję...