Światła do jazdy dziennej

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Wapniaro
    odpowiedział(a)
    Dzięki dzięki, problem w tym że nie ogarnę człowieka który mi to zrobi i będzie mi to tak leżało tylko

Zostaw komentarz:

• MQ1977
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Wapniaro Zobacz wpis
    Cześć, dzięki za podpowiedź, ale nie do końca wiem o jakim module mówisz? O tym pod kierownicą ? Czy o tym module halogenów?

Do tej pory uzbierałem:
    Wiązki potrzebne do montażu
    Halogeny
    Moduł obsługujący XENONY, LED, HALOGEN
    Wiem że potrzebuję jeszcze :
    Przełącznik świateł
    Kabelki??
    Wtyczki do świateł
    Żarówki oczywiście
    Masz już prawie wszystko. O moduł się nie martw, ten co kupiłeś 1k0 937 087 H jest OK. Wiązki i kabelki to chyba to samo, jak masz komplet. Przełącznik, wtyczki do żarówek i żarówki bez problemu ogarniesz.

Zostaw komentarz:

• Wapniaro
    odpowiedział(a)
    Cześć, dzięki za podpowiedź, ale nie do końca wiem o jakim module mówisz? O tym pod kierownicą ? Czy o tym module halogenów?

Do tej pory uzbierałem:
    Wiązki potrzebne do montażu
    Halogeny
    Moduł obsługujący XENONY, LED, HALOGEN
    Wiem że potrzebuję jeszcze :
    Przełącznik świateł
    Kabelki??
    Wtyczki do świateł
    Żarówki oczywiście
    Coś jeszcze??? Czy ktoś w Warszawie mógłby mi to pomóc zrobić albo zrobić za opłatą?

Zostaw komentarz:

• rszpak1
    odpowiedział(a)
    Cześć,
    Wiem, że na forum jest poradnik jak doposażyć auto , ale mi bardziej chodzi o koszta doposażania. Czy lepszym i tańszym pomysłem było by zakupienie lamp z wbudowanymi światłami do jazdy dziennej czy doposażenie auta w światła do jazdy dziennej z funkcją doświetlania zakrętów. Mam Octavię 2 FL w wersji Classic , sam sobie doposażyłem auto w tempomat i komputer pokładowy(ten najprostszy ) , w lato będę myślał o wymianie radia (ALPINE CDE-111R) na jakieś z androidem pewnie + multifunkcja , może kiedyś MAXI DOT. Bardzo podoba mi się pomysł zamontowania świateł od razu z dziennymi w środku , ale tylko raz widziałem jak ktoś sprzedawał je na giełdzie OCP , a właściwie sam ich w internecie nie mogę znaleźć :/.
    Co byście mi doradzili , co jest bardziej praktyczne, a przede wszystkim co będzie tańsze?
    Cześć,

Jestem po założeniu dziennych i halogenów z doświetleniem zakrętów w ori uważaj przy zakupie modułów komfortu ja nie doczytałem informacji na forum a mianowicie przy zakupie modułu musisz uważać czy moduł obsługuje tylne szyby jak tak to czeka cię montaż tylnych elektrycznych szyb w przeciwnym wypadku nie będą ci się zamykać tylne drzwi. Moduł komfortu który obsługuje tylko przenie drzwi jest drogi z tego co słyszałem koszt 500-600 zł chyba że będziesz miał fuksa i kupisz gdzieś taniej.Podam Ci ile mnie to wyszło z tylnymi elektrycznymi szybami niektóre części przepłaciłem a inne udało mi się wychwycić w dobrej cenie
    Koszt kompletnych halogenów z żarówkami i wiązkami elektrycznymi 320 zł
    Koszt modułu komfortu 087 210 zł
    trzy kompletne wiązki do drzwi 2 tylne i przednia kierowcy po 15 zł sztuka
    przełącznik opuszczania szyb 40 zł
    tylna blacha lewa plus silniczek 50 zł
    tylny silniczek plus blacha 85 zł
    oryginalny panel do szyb 120 zł to kupiłem nowe bo nie chciałem żadnych porysowanych sztuk
    przycisk do opuszczania szyb tylnych 25 zł sztuka
    przełącznik świateł 50 zł
    i jeszcze jedna ważna rzecz przy zakupie silniczków do tyłu muszą być po 2008r
    to na tyle co mogę sobie przypomnieć
    Ostatnio edytowany przez rszpak1; 43699.

Zostaw komentarz:

• MQ1977
    odpowiedział(a)
    Możesz się kierować poradami forumowiczów, ale ostateczną decyzję podejmujesz sam. Wiadomo też, że kupując przez internet używaną część zawsze jest jakieś ryzyko wtopy.

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    szukaj od jednego szkodnika tzn od jednej osoby

Zostaw komentarz:

• Wapniaro
    odpowiedział(a)
    Cześć, znalazłem 2 (chyba) podobne kod mają ten sam https://www.olx.pl/oferta/halogen-sw...tml#95af1fcbb4 , https://www.olx.pl/oferta/halogen-sk...tml#95af1fcbb4. Brać z dwóch źródeł? Jak są te same kody na nich to chyba będzie okej, nie wyglądają na zmęczone życiem :P

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    Wygląda na oryginał:

622407481_3_1000x700_lewy-halogen-nowy-skoda-octavia-1z0-941-wysylka-701-c-osobowe.jpg

Zostaw komentarz:

• Wapniaro
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez MQ1977 Zobacz wpis
    Ja bym raczej szukał kompletu. Np. jak znajdziesz prawy - używkę, to będą się różnić odcieniem klosza. Po za tym, może się słabo znam, ale to raczej nie jest oryginał.
    Właśnie też mi się tak zdaje , ale sprzedawca nie jest w stanie mi powiedzieć xd

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Szukaj kompletu najlepiej z oprawkami

Zostaw komentarz:

• MQ1977
    odpowiedział(a)
    Ja bym raczej szukał kompletu. Np. jak znajdziesz prawy - używkę, to będą się różnić odcieniem klosza. Po za tym, może się słabo znam, ale to raczej nie jest oryginał.
    Ostatnio edytowany przez MQ1977; 36345.

Zostaw komentarz:

• Wapniaro
    odpowiedział(a)
    OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

znalazlem taka lampę facet twierdzi że to oryginał brać ?

Zostaw komentarz:

• Wapniaro
    odpowiedział(a)
    Czy ktoś z Warszawy podjął by się dołożenia tych świateł w mojej skodzie?

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpis
    wycina się w dekorze?
    Nie to ten sam wymiar

@Angel kolega oferuje całą instalację halogenów z dziennymi za 200zł z wysyłką
    Ostatnio edytowany przez Maly745; 34973.

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    te zamienniki też są okej?
    kupuj ori,poszukaj dobrze,poczekaj może z jakiegoś rozbitka,za 200zł kupisz za 2szt
    tak to u mnie wygląda
    Ostatnio edytowany przez dawcio; 39500.

Zostaw komentarz:

• Wapniaro
    odpowiedział(a)
    Nie no jasne, tylko chodzi mi o wygląd te zamienniki też są okej? na allegro są po 109

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    te światła to takie jak w tej aukcji tak?
    tak,ale jak za 1 szt to drogo szukaj taniej

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Maly745 Zobacz wpis
    Ja mam 087H i musiałem dołożyć regulator ale to 15z
    wycina się w dekorze?

Zostaw komentarz:

• Wapniaro
    odpowiedział(a)
    a te światła to takie jak w tej aukcji tak? https://www.olx.pl/oferta/halogen-sk...tml#683c1fb104

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpis
    od razu nie musi mieć będzie działac na tym razem z tylnymi

i właśnie sam się zastanawiam jak to jest 087H jest z funkcją regulacją auto....?
    Ja mam 087H i musiałem dołożyć regulator ale to 15zł tak więc nie ma co się zastanawiać, można błąd wykasować VAS-em i wtedy nie trzeba regulatora

Zostaw komentarz:

• Wapniaro
    odpowiedział(a)
    I tak raczej tego sam nie zamontuje , dużo pewnie jest z tym grzebania w kablach a ja totalnie się na tym nie znam

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Będziesz jeszcze potrzebował wyłącznik świateł z funkcją p/mgielnych
    od razu nie musi mieć będzie działac na tym razem z tylnymi
    i regulator natężenia podświetlenia
    i właśnie sam się zastanawiam jak to jest 087H jest z funkcją regulacją auto....?
    Ostatnio edytowany przez dawcio; 39500.

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Zamówiłem ten moduł , teraz czas na resztę ale to chyba nie ten miesiąc Dzięki!
    Gratuluję najlepszy z możliwych dla Ciebie i w super cenie
    Będziesz jeszcze potrzebował wyłącznik świateł z funkcją p/mgielnych i regulator natężenia podświetlenia
    Ostatnio edytowany przez Maly745; 34973.

Zostaw komentarz:

• Wapniaro
    odpowiedział(a)
    Zamówiłem ten moduł , teraz czas na resztę ale to chyba nie ten miesiąc Dzięki!

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Rarytas w śmiesznej cenie
    bywają bywają ostatnio był na aledrogo za 200zł taki sam,a ja nadal bez lewych funduszy
    a jak będą fundusze to nie będzie modułu

Zostaw komentarz:

Pracuję...