Wymiana radia na radio z Androidem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Michał Kbr
    Classic
    • 2018
    • 12
    • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

Wymiana radia na radio z Androidem

Witam
    Przymierzam się do wymiany radia na radio z Androidem macie coś godnego pole cenienia? obecnie mam Kenwood dnx 5250bt z nawigacją w której sa stare mapy nawet bardzo stare i zamiast płacić za aktualizacje 70e to wole wymienić radyjko na takie w którym będę mógł odpalić np google maps

obecnie na aledrogo upatrzyłem https://allegro.pl/radio-dab-android...459864116.html co powiecie o tym radiu ?

ps będę chciał tez kupić od razu kamerę cofania i zamontować wiec możecie polecić coś ciekawego
  • oolsztyniak
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6647
    • Superb II combi (3T5)
    • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

tu masz kilkanaście stron wiedzy o radiach na androidzie włącznie z kamerami cofania, rejestratorami itd.
    Była O2 RS 190 km / 436 Nm
    Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• kowaltom99
      Rider
      • 2009
      • 743
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Tu masz bezpośrednio od producenta - firma ERISIN

Razem z przesyłką wychodzi 270 USD - ok 1000 PLN (samo radio)
      Wybierasz wysyłkę parcelforce (wtedy paczka idzie przez jakiś europejski kraj, do Ciebie dociera już jako przesyłka wewnątrz-unijna - bez cła i VAT)
      Do tego od razu możesz dokupić u nich kamerę cofania, kamerę do rejestratora, OBD skaner, DAB, DVBT i ciekawa rzecz - pełen TPMS (zaworki z czujnikami i moduł - ciśnienie wyświetlane na ekranie radia)

Ja mam ich radyjko z Navi, ale jeszcze z WinCE. Od kilku lat działa OK.
      Kupowałem bezpośrednio z ich strony www, zapłata kartą. Transakcja bezproblemowa.

Komentarz

• Michał Kbr
        Classic
        • 2018
        • 12

z tego co widzę to to radio co podesłałeś ma 2gb ram a to co ja wysłałem podobno 4
        po za tym nie widzę możliwości zmiany wysyłki jak tylko z honkongu ;/

inna kwestia czy będzie pasować do mojej skody bo obecnie jest mniejsze radio i jakieś ramki ... dodam załącznik żeby było widać o co mi chodzi . chyba wystarczy wywalić te ramki aby to pasowało bez problemu
        Załączone pliki

Komentarz

Ta ramka pasuje do oryginalnych nawigacji. A do chińskiego radia z androidem pasuje ramka do radia na przykład swing, które jest szersze. Musisz zmienić ramkę na taką:

Komentarz

• pawelci
            Drive
            • 2016
            • 62
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Dokładnie ja mam to radio jest to erisen es7826s i polecam. Bardzo dobrze działa. Dźwięk i stacje fm, Internet - wszystko śmiga. Jedynie co to ten z allegro nie daje paragonu, gwarancja na podstawie zakupu z allegro.
            Zamieszczone przez Michał Kbr Zobacz wpis
            Witam
            Przymierzam się do wymiany radia na radio z Androidem macie coś godnego pole cenienia? obecnie mam Kenwood dnx 5250bt z nawigacją w której sa stare mapy nawet bardzo stare i zamiast płacić za aktualizacje 70e to wole wymienić radyjko na takie w którym będę mógł odpalić np google maps

obecnie na aledrogo upatrzyłem https://allegro.pl/radio-dab-android...459864116.html co powiecie o tym radiu ?

ps będę chciał tez kupić od razu kamerę cofania i zamontować wiec możecie polecić coś ciekawego
            Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Pozdro
            pawelci
            Skoda Octavia 2 FL
            BSE 1.6 (Pb+LPG)
            Warszawa

Komentarz

• pawelci
              Drive
              • 2016
              • 62
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Szukaj radia co ma 4GB ramu.
              z tego co widzę to to radio co podesłałeś ma 2gb ram a to co ja wysłałem podobno 4

inna kwestia czy będzie pasować do mojej skody bo obecnie jest mniejsze radio i jakieś ramki ... dodam załącznik żeby było widać o co mi chodzi . chyba wystarczy wywalić te ramki aby to pasowało bez problemu
              Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Pozdro
              pawelci
              Skoda Octavia 2 FL
              BSE 1.6 (Pb+LPG)
              Warszawa

Komentarz

• kowaltom99
                Rider
                • 2009
                • 743
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Na stronie Erisin masz 3 radia do O2. Są droższe, z większym Ram. Co do wysyłki, idzie z HK, ale jak wybierzesz parcelforce, to nie dostaniesz paczki bezpośrednio z HK tylko z kraju EU. W menu kraj przeznaczenia wybierz Polska i będzie info na temat kosztów wysyłki.

Komentarz

• oolsztyniak
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6647
                  • Superb II combi (3T5)
                  • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpis
                  Ta ramka pasuje do oryginalnych nawigacji. A do chińskiego radia z androidem pasuje ramka do radia na przykład swing, które jest szersze. Musisz zmienić ramkę na taką:
                  Bzdury piszesz !!!!! Zarówno do oryginalnych nawigacji jak i tych chińskich z androidem pasuje ramka, którą wkleił Michał Kbr a nie ta co Ty wklejasz.
                  będzie pasować ta ramką którą masz, nic nie będziesz musiał zmieniać.
                  zamów na ali, wyślą Ci radio jak mi, niby z Hiszpanii a nadawcą jest centrum logistyczne z Bielan Wrocławskich. Dostawa w 3 dni od zamówienia.

Ramka musi być szeroka

image_46318.jpg
                  Ostatnio edytowany przez oolsztyniak; 1498.

Komentarz

• Angrekoo
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 138

Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpis
                    Bzdury piszesz !!!!! Zarówno do oryginalnych nawigacji jak i tych chińskich z androidem pasuje ramka, którą wkleił Michał Kbr a nie ta co Ty wklejasz.

będzie pasować ta ramką którą masz, nic nie będziesz musiał zmieniać.

zamów na ali, wyślą Ci radio jak mi, niby z Hiszpanii a nadawcą jest centrum logistyczne z Bielan Wrocławskich. Dostawa w 3 dni od zamówienia.

Ramka musi być szeroka

image_46318.jpg
                    Daj linka do sprzedawcy u ktorego kupileś to radio.
                    Wlasnie mysle nad dodaniem czegoś lepszego z navi za moje bolero i jesli jestes zadowolony to bym też zakupił.

Komentarz

• Michał Kbr
                      Classic
                      • 2018
                      • 12

Witam wybór padł na to radio: ​​​​​​
                      https://allegro.pl/oferta/radio-dab-...oda-7381185709

ma pasować do mojego. ..

zamówiłem u sprzedawcy w pl ze względu na to że już we wtorek będzie u mnie radio. I w razie gwarancji wysłać tutaj a nie bawię się z naszymi kolegami za wody :-)

przy okazji zamówiłem camera cofania w ramce z 4 diodami podczerwieni i scaner obd2 jak zamontuje to dam znać jak to wygląda i czy jest warte zabawy

Komentarz

• oolsztyniak
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 6647
                        • Superb II combi (3T5)
                        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

przy okazji zamówiłem camera cofania w ramce z 4 diodami podczerwieni
                        kiepsko to wygląda i szkoda roboty , kup taką w klamkę jak z fabryki.
                        Witam wybór padł na to radio:
                        wygląda dobrze, parametry też ma ok. tylko cena można byłoby kupić takie samo jakieś 300 zł taniej.

Komentarz

• kamill_n
                          Classic
                          • 2015
                          • 31
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Czy stacje Erisin obsługują na 100% wyświetlanie czujników parkowania przód/tył? Mam radio Swing w O2 FL Elegance i chciałbym zachować funkcjonalność wyświetlania tych kresek, gdyż jest bardzo pomocne przy parkowaniu na styk. Jednocześnie czy obsługiwane będzie wyświetlanie sterowania klimatronikiem?

Komentarz

zamówiłem u sprzedawcy w pl ze względu na to że już we wtorek będzie u mnie radio. I w razie gwarancji wysłać tutaj a nie bawię się z naszymi kolegami za wody :-)
                            Zza (podwójne "z") wody to chyba z którejś Ameryki, Afryki albo Australii. A stamtąd to chyba nie opłaca się sprowadzać, nie?

Komentarz

• georgg
                              RS
                              • 2013
                              • 17118
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez kamill_n Zobacz wpis
                              Czy stacje Erisin obsługują na 100% wyświetlanie czujników parkowania przód/tył
                              Moja obsługuje tylne bo tylko takie mam.

Jednocześnie czy obsługiwane będzie wyświetlanie sterowania klimatronikiem?
                              tego nie wiem bo nie mam klimatronika.
                              SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
                              ​​​
                              Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

• stryjek998
                                Ambiente
                                • 2013
                                • 169
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Witam . Pewnie już kupiłeś radio . Ja mam podobne jak Twoje i podeślę linka do swojego https://www.ebay.pl/itm/8-Android-8-...MAAOSwqgpa3Ks3
                                W moim przypadku musiałem zmienić ramkę i dokupić pod Columbusa . Ta od Swinga bo takie radio wcześniej miałem nie pasowała
                                Ostatnio edytowany przez stryjek998; 29221. Powód: Dopis wiadomości .

Komentarz

• krzynol
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 11007
                                  • Superb II combi (3T5)
                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

georgg dla tych co nie mają climatronika testem jest włączenie tylnej grzanej szyby, na swingu czy streamie sie pokazuje
                                  nie znam chińczyka, który ma pokazywanie ustawień klimatronika, niestety chinol to chinol
                                  ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
                                  ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
                                  poprzednie modele:
                                  ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
                                  ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
                                  O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

Ale to przecież w niczym nie przeszkadza, bo jest sygnalizacja zapaloną diodą w przycisku.

Komentarz

• oolsztyniak
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 6647
                                      • Superb II combi (3T5)
                                      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpis
                                      nie znam chińczyka, który ma pokazywanie ustawień klimatronika
                                      tylko na co to komu? temperaturę pokazuje na wskaźnikach, ogrzewanie tylnej szyby sygnalizuje
                                      Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpis
                                      sygnalizacja zapaloną diodą w przycisku.
                                      niestety chinol to chinol
                                      Czemu niestety chinol to chinol? To bardzo dobre radia potrafiące o wiele więcej niż radia fabryczne.
                                      Nowocześniejsze i bardziej rozbudowane niż okrojona fabryka w cenie o ponad połowę niższą.
                                      Nie ma problemu chociażby z aktualizacją map, android auto czy temu podobne.

Więc nie popadajmy w paranoje
                                      Radio łączy się z CAN, pokazuje obraz z kamery cofania + z przedniej jeśli ktoś zamontuje, odległości z czujników parkowania + wizualizacja.
                                      A siłę nawiewu .... Lepiej zostać przy stream właśnie po to aby pokazywało to czego chinol nie pokazuje
                                      Ostatnio edytowany przez oolsztyniak; 1498.

Komentarz

Radio łączy się z CAN, pokazuje obraz z kamery cofania + z przedniej jeśli ktoś zamontuje, odległości z czujników parkowania + wizualizacja.
                                        A to z pewnością jest ważne dla głuchych, więc zastosowanie w życiu ma. Ja akurat patrzę w kierunku jazdy, a nie na ekrany. Może to kwestia dość starej daty.

Komentarz

• Michał Kbr
                                          Classic
                                          • 2018
                                          • 12

kiepsko to wygląda i szkoda roboty , kup taką w klamkę jak z fabryki.
                                          Jaką masz na myśli?
                                          i tak została zamontowana inna mniejsza zamiast tej w ramce ;-)

co do reszty Pytań pokazuje czujniki przód, tył plus kamerę, mogę później zrobić zdjęcie
                                          climatronik wyświetla ustawienia na radiu ;-)

Ostatnio edytowany przez Michał Kbr; 47700.

Komentarz

• Michał Kbr
                                            Classic
                                            • 2018
                                            • 12

Do tego kupiłem za 30zł obd2 bt i mogę sprawdzić parametry auta jak i czy nie ma jakiś błędów ewentualnie tez można je usunąć podobno. ( jeszcze nie musiałem)

jedyną wadę jaką zauważyłem to odtwarzana muzyka za pomocą bt jest kiepskiej jakości. Może pomoże wgranie nowszego lub zmodyfikowanego oprogramowania ale jeszcze się tym nie bawiłem.

Komentarz

• oolsztyniak
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 6647
                                              • Superb II combi (3T5)
                                              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Jaką masz na myśli?
                                              i tak została zamontowana inna mniejsza zamiast tej w ramce ;-)
                                              taką

Komentarz

• kamill_n
                                                Classic
                                                • 2015
                                                • 31
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • CDAA 1.8 TSI 160 KM

georgg dla tych co nie mają climatronika testem jest włączenie tylnej grzanej szyby, na swingu czy streamie sie pokazuje
                                                nie znam chińczyka, który ma pokazywanie ustawień klimatronika, niestety chinol to chinol
                                                Mój "chińczyk" (Erisin, taki sam jak georgg'a) takową funkcję ma, pokazuje każdą akcję w panelu klimatronik na wyświetlaczu radia, włącznie z podgrzewaniem foteli. Nawiasem mówiąc jest to moim zdaniem najmniej przydatna funkcja w systemie multimedialnym... W Octavii II FL mamy dzięki Bogu podświetlenie diodą każdej funkcji dostępnej na panelu klimatronik. Tak jak w poprzednim radiu (Swing) czy teraz na Androidzie raczej mi to pokazywanie przeszkadzało niż pomagało. Sam jestem fanem "fabrycznej oryginalności", ale chętnie bym się tej funkcji pozbył, bo jak zmieniam temperaturę to o tym wiem dzięki diodzie, i nie potrzebuje aby mi zasłaniać coś innego, np ważniejszego

Komentarz

Sam jestem fanem "fabrycznej oryginalności", ale chętnie bym się tej funkcji pozbył, bo jak zmieniam temperaturę to o tym wiem dzięki diodzie, i nie potrzebuje aby mi zasłaniać coś innego, np ważniejszego
                                                  A to chyba nie ma problemu z pozbyciem się tego z ekranu oryginalnego sprzętu? U siebie nie wyświetlam zegara na wyłączonym radiu, bo mi wystarczy ten na górze wyświetlacza zegarów.

To zasłanianie to nie bardzo przeszkadza, bo trwa przecież ze 2 sekundy.

Komentarz

Pracuję...