Ok, mam, stwierdziłem że na razie zamontijz same drzwiczki, nie mam czasu na klejenie tapicerki (tą dziurę od nadkola b musiał zakryć poprzez wycięcie z mojej tapicerki brakującej części), może kiedyś wymienię cały bok.
Zdjęcia umieszczę po montażu (jak będzie się czym chwalić )
To jest jakaś "wycinanka" samoróbka. Normalnie nie ma tam żadnego wycięcia. To trochę tak wygląda jakby ktoś tam do profilu próbował zapiąć jakąż zmieniarkę CD albo coś podobnego. Ta miałem w O1 zamontowaną zmieniarkę tylko niżej.
To nie jest żadna samoróbka. Taki schowek występuje tam gdzie zamontowana jest zmieniarka i dokładnie tak to wygląda jak na zdjęciach.
Co do linku na ali, mam zapisane ale dzięki.
Gość pisał że 28go ma być coś taniej.
Co do zakupu grupowego niegłupi pomysł, tylko muszę pomyśleć czy jednak dwóch pudeł bym nie chciał.
Smajler - będę pamiętał
Eh, znowu brak edycji.
Zamontowałem klapkę, ale na mojej tapicerce.
Trzeba było z dołu zrobić dwie dziury, wcisnąć drzwiczki, podciągając do góry tapicerkę, bo tam w blasze nie ma miejsca na wypusty o dziwo.
Od góry też to samo. Jako tako się trzyma, nie idealnie ale. Może kiedyś się pobawię w podmianę tapicerki, ale to już chyba większa rzeźba bo trzeba skleić i połączyć brakujący element wycięty pod zmieniarkę.
Btw drzwiczki są na allegro i z ceny gość trochę zszedł, chyba dla mnie ale kupiłem gdzie indziej.
Foto:
A poniżej link do aukcji
Kup teraz na Allegro.pl za 24 zł - ZAŚLEPKA OSŁONA TAPICERKA BAGAŻNIKA OCTAVIA II HB (7901853473). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!
No ja mam ustawione powiadomienia na zaślepkę skoda octavia 2 bagażnik i niestety nic a nic tam nie ma. Może masz numer tej części albo w inny sposób szukasz?
Zakupiłem już dawno, pasują idealnie tylko cena zabija.
Wysyłają to dhlem i cło czy vat Ci dhl doliczą.
Mi się udało odzyskać tą opłatę od chińczyka, ale i tak koszt toreb dwóch coś koło 140 - 160zl a teraz dolar po 4zł więc pewno jeszcze drożej.
Maly475 kupił tą zaślepkę i też ją mam tylko trzeba uważać, bo ja kupiłem nieświadomy bez takich gniazd w których się obracają te zamknięcia, na zdjęciu z aukcji one są, i mi te zamknięcia/rygle opadają co jakiś czas tzn wylatują z dziur i drzwiczki się otwierają
Każde "drzwiczki" mają na górze 2 zamki a na dole wypusty wchodzące w dziurki w wykładzinie w podłodze i są usztywnione taką masą plastikową. Także jak tam nawalę gratów (gaśnica, ręcznik, płyn itp) to nic się nie wysypuje do przestrzeni bagażowej
Przemek_i możesz zrobić zdjęcie wycięć na dole i górze, w które wchodzą wypustki z "drzwiczek"
Komentarz