Cześć, chciałbym dołożyć kamerę cofania do mojej Octavi II FL lifback, z tego co widziałem na forum przeważały kamery mocowane w oprawce lampki tablicy rejestracyjnej. Wolałbym rozwiązanie bardziej zbliżone do fabrycznego przez co skłaniam się do kamery zintegrowanej z przyciskiem otwierania bagażnika. Czy ktoś przerabiał temat i powie czy taka będzie pasowała plug&play: https://allegro.pl/oferta/kamera-kla...-a1-8028875993 ?
Kamera cofania w przycisku otwierania bagażnika
Zwiń
X
-
Przerabiałem kolego.
Musisz zwrócić uwagę na rozstaw śrub do montażu przycisko - kamery. U mnie szczęśliwie pasowały. I jeszcze jedno: dopóki nie zdemontujesz obecnego przycisku nie stwierdzisz czy gniazdko do wtyczki od otwierania bagażnika jest kompatybilne w tym z kamerą - są dwa typy, modele: mniejszy i większy. jeśli nie będą pasować - jak u mnie musisz zdobyć właściwy i przelutować do istniejącej instalacji. Później tylko przeciągnięcie przewodów do kabiny, spięcie i radość z widoczności na ekranie radia murowana. POWODZENIA!!
-
-
Cześć, z racji tego że nie chce tworzyć niepotrzebnie nowego tematu, to pytanie zadam tu. Przerabiał ktoś dołożenie kamery cofania w wersji HIGH w O2FL? Znalazłem taką nową i zastanawiam się nad jej zakupem. Według strony ma działać z O2, ale zastanawiam się czy nie trzeba jeszcze spełnić jakiś warunków
Poniżej wklejam link do tej kamery
Komentarz
-
-
Z tego co wiem to RNS 315 potrzebuje kamery wysyłającej obraz video RGB. W tym przypadku masz dwa wyjścia.
Zastosować oryginalną kamerę z jakiegoś VW, lecz przy tej opcji trzeba powiększać otwór pod klamkę
Drugie wyjście to kupić kamerę NTSC, która pasuje wymiarem do otworu w klapie, lecz w tym przypadku potrzebujesz konwerter sygnału NTSC na RGB
Komentarz
-
-
tdu1705 u mnie jak dotąd były kamery LOW. Pytanie jakie wyjścia ma sterownik HIGH. Jak spojrzysz na ogłoszenie to widać, że klamka ma wymiary 112,5x49,8, tak że trzeba ciąć blachę.(boot modifications required) - Dimensions: 112,5 X 49,8mmCamera in Handle - part nr. 5N0827566
Komentarz
-
-
-
-
-
tdu1705 do Octavii zapożyczamy kamery z VW, więc wersja LOW, czy HIGH mają wymiary większe niż Octavia. Jedynie gdybyś zmienił radio na MIB STD2 to do niego możesz kupić kamerę ryżową w systemie NTSC i tutaj dostaniesz wymiar pasujący do Octavii.
Masz jeszcze wyjście kupić klamkię z kamerą w systemie NTSC i do niej konwerter sygnału na RGB.
Komentarz
-
-
Komentarz