Witam, mam Octavie II FL rok 2009 r. zegary wyglądają jak w załączniku, czy jest możliwe, abym na tych zegarach miał prędkość km/h w dużej wersji tak jak na drugim zdjęciu z superba II, którym jeżdżę w pracy. Dodam, że w ustawieniach tego nie mam, a małymi cyferkami pokazuje mi jedynie bieżącą prędkość w milach.
Wyświetlanie prędkości na zegarze cyfrowym 2FL 2009r.
Zwiń
X
-
[email protected] Misisz zmienić zegary - nic innego ci nie pomoże !OIIFL Kombii - 198 Km / 457Nm - R Stage One
http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5-o2fl-2-0-tdi
T: 500286848
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez [email protected] Zobacz wpisczy jest możliwe, abym na tych zegarach miał prędkość km/h w dużej wersji tak jak na drugim zdjęciu z superba II, .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez georgg Zobacz wpisTak jak pisze Rafał Oskar musisz zmienić zegary na tzw. zegary z Maxi-dotem.
http://forum.octaviaclub.pl/forum/octavia-ii-octavia-ii-fl-octavia-ii-tour-1z/doposa%C5%BCanie-retrofitting-aa/17089-o2-o2fl-monta%C5%BC-mfa-komputer-pok%C5%82adowy-w-classic-mint.
Potrzeba zmienić manetkę i moduł pod kierownicą.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mentos2504 Zobacz wpisPowinieneś mieć możliwość przełączenia przyciskiem w kierunkowskazie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mentos2504 Zobacz wpisJa nie mam Maxi-dota, a mogę ustawić aktualną prędkość,
Zamieszczone przez mentos2504 Zobacz wpisoraz alarm przekroczenia ustawionej prędkości.
Komentarz
-
-
Co do tej prędkości na wyświetlaczu to w podstawowym liczniku w O2 FL to jest .
Komputer jest w każdym liczniku bo jest on częścią programowalną .Gdy fabrycznie nie ma komputera pokładowego jest tylko wskazanie temperatury po dołożeniu manetki lub manetek , w zależności jakie auto jest wyposażone mamy komputer pokładowy i jest tam opcja wskazania cyfrowego prędkości auta , w zależności od softu licznika można jeszcze do programować ilość pustego miejsca w zbiorniku paliwa .
Wielkość cyfr wskazań prędkości oczywiście nie będzie taka duża ja przy MAXI-DOT i nie da się tego zmienić .
Polecam zapoznanie się z instrukcją obsługi auta .
Wskazania komputera pokładowego :
Temperatura zewnętrzna
Czas jazdy
Aktualne zużycie paliwa
Średnie zużycie paliwa
Zasięg jazdy
Przebyta odległość
Średnia prędkość jazdy
Bieżąca prędkość
Ostrzeżenie o przekroczonej prędkości jazdy
Na filmiku mamy również pokazaną opcję wskazań prędkości , pod koniec filmu 10.43 min
Ostatnio edytowany przez Wojtenio; 23729.
Komentarz
-
-
Wojtenio dziękuję za informację. Mam licznik wymieniony na Maxi-dota i jakoś nie mogłem skojarzyć czy na zwykłym była wyświetlana prędkość.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wojtenio Zobacz wpisCo do tej prędkości na wyświetlaczu to w podstawowym liczniku w O2 FL to jest .
Komputer jest w każdym liczniku bo jest on częścią programowalną .Gdy fabrycznie nie ma komputera pokładowego jest tylko wskazanie temperatury po dołożeniu manetki lub manetek , w zależności jakie auto jest wyposażone mamy komputer pokładowy i jest tam opcja wskazania cyfrowego prędkości auta , w zależności od softu licznika można jeszcze do programować ilość pustego miejsca w zbiorniku paliwa .
Wielkość cyfr wskazań prędkości oczywiście nie będzie taka duża ja przy MAXI-DOT i nie da się tego zmienić .
Polecam zapoznanie się z instrukcją obsługi auta .
Wskazania komputera pokładowego :
Temperatura zewnętrzna
Czas jazdy
Aktualne zużycie paliwa
Średnie zużycie paliwa
Zasięg jazdy
Przebyta odległość
Średnia prędkość jazdy
Bieżąca prędkość
Ostrzeżenie o przekroczonej prędkości jazdy
Na filmiku mamy również pokazaną opcję wskazań prędkości , pod koniec filmu 10.43 min
https://www.youtube.com/watch?v=MtjTS_5KoEg
Wiem, że funkcje zmienia się w manetce od wycieraczek jednak funkcje jakie mam to: temperatura, czas jazdy , średnie zużyciem, zasięg, przebyta odległość, sredia prędkość jazdy, zużycie chwilowe, ogranicznik prędkości.
Dodam, że dziwi mnie ten fakt skoro u dołu wyświetlana jest prędkość jazdy ale w milach... Wydaje mi się, że powinna być chociaż zmiana na km, w tych małych cyferkach, żeby pokazywało, ale nie znalazłem tego w instrukcji.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mentos2504 Zobacz wpisPowinieneś mieć możliwość przełączenia przyciskiem w kierunkowskazie. Ja mam z 2010r .i mogę ustawić na wyświetlaczu aktualną prędkość.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mentos2504 Zobacz wpisJa nie mam Maxi-dota, a mogę ustawić aktualną prędkość, oraz alarm przekroczenia ustawionej prędkości.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez [email protected] Zobacz wpisalarm przekroczenia prędkości też mam, ale tej opcji o która pytam już nie.
Informacja
Po włączeniu widoku drugiej prędkości w mph, na wyświetlaczu nie wyświetli się bieżąca prędkość*.
Wyłącz to i będziesz miał prędkość widoczną , a jak to zrobić to oczywiście odsyłam do instrukcji auta.
Komentarz
-
Komentarz