Witam. Zakupiłem ostatnio Octavię 2 FL 1,9 TDI z rocznika 2008, model 2009. Wersja wyposażenia ambiente, skrzynia manualna. Moim problemem jest to, że jest w niej niefabryczne radio (Pioneer DEH-2020MP), które gra dość kiepsko, za każdym razem muszę je ręcznie wyłączać, a przede wszystkim bardzo źle wygląda. Chciałbym wrócić do radia fabrycznego (prawdopodobnie Swing, ale nie mam pewności) lub kupić Bolero. I teraz moje pytania: Czy dobrze doszukałem że fabrycznie był w niej Swing? Będzie potrzebna jakaś ramka? (obecnie jest taka dzieląca panel na schowek i radio) Warto zapłacić dwukrotnie więcej za Bolero? Potrzebuję specjalistycznego sprzętu/umiejętności do tej wymiany? Proszę o odpowiedź i dziękuję za pomoc.
Powrót do radia fabrycznego
Zwiń
X
-
Radio ma tylko grać czy jeszcze jakieś funkcje inne spełniać?
Jeśli tylko grać to wg. mnie warto wymienić na Bolero.
Jeśli chcesz jeszcze nawigację i BT to rozważ opcję jakiegoś chińczyka wszystkomającego.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
-
-
Znaczy główną funkcją na pewno będzie granie. Bluetooth niekoniecznie musi być, bo mam transmiter, Navi nie potrzebuje. Ewentualnie jakby się dało dołożyć jakiś moduł Bluetooth ze skody to by było dobrze. Te chińczyki niby kuszące ale jednak źle wyglądają bo niefabryczne, a mi to dość mocno przeszkadza. Zastanawiam się czy w takim przypadku nie lepiej po prostu kupić swing zamiast płacić więcej za bolero.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez victor1511 Zobacz wpisTe chińczyki niby kuszące ale jednak źle wyglądają bo niefabryczne
Zamieszczone przez victor1511 Zobacz wpisZastanawiam się czy w takim przypadku nie lepiej po prostu kupić swing
Głośniki z tyłu masz?Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koleś Zobacz wpisSą takie co wyglądają jak fabryczne.
Tylko czy to będzie się dało podłączyć normalnie, ramka będzie pasowała i wszystkie funkcje będą?
Zamieszczone przez koleś Zobacz wpisGłośniki z tyłu masz?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koleś Zobacz wpisOctavia z tyłu ma tylko w drzwiach. Za kanapą nie było.
Komentarz
-
-
victor1511 zam takich co kupili chińczyka nie bezpośrednio z ali, ale a allegro i po pół roku użytkowania wrócili do oryginału. Często radia z Azji gubią zasięg stacji, szczególnie jeśli się wyjedzie poza aglomerację.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez victor1511 Zobacz wpisW takim razie mam wszystko. Jakie to radio mogłoby mi pasować?
Komentarz
-
-
gradek no właśnie tego się boję w chińczykach. Super wyposażone a cena kilkukrotnie niższa, skądś musi się ona brać. Wolałbym żeby to było raczej coś sprawdzonego, a te dodatki niekoniecznie potrzebuję, bo do bluetooth mam transmiter który spisuje się dość dobrze, a do nawigacji wystarczy telefon. Co do tego RNS315 plus to widzę że musiałbym wydać o wiele więcej.
Gregor02 nie chciałbym wydawać więcej niż 600zł, ale najbardziej by mi pasowało w okolicach 300zł. Dlatego też nie wiem czy jest sens bolero brać, bo to górna granica budżetu, a niekoniecznie oferuje o wiele więcej niż swing.
Komentarz
-
-
Super, dzięki. Jeszcze jedno pytanie. Czy muszę dokupić jakąś ramkę/przejściówkę jeżeli chciałbym włożyć bolero czy tam swinga? Mam coś takiego jak na zdjęciu i wielce prawdopodobne ze w aucie fabrycznie miałem bluesa, a nie swinga. 83AA5B4E-63CC-48FA-AD7F-74DB7E70473B.jpeg
Komentarz
-
-
-
victor1511 Mam Swing na zbyciu jak cos bo wstawilem Bolero. PS Bolerio z literka M/N w numerze i SW 0011/0012/0013 ma mozliwosc zmiany logo na nowe w VCDS.
Komentarz
-
-
[QUOTE=smajler;n2669638]Przemek_i a ty masz swoje Bolero jeszcze na sprzedaż ? victor1511[/QUOTE
mam
a co masz kupca??
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
victor1511 jak coś to pisz.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG