Cześć chciałbym zapytać was, może ktoś już jest po wymianie lamp soczewkowych h7 na oryginalne xenony. Dużo roboty jest przy takim zabiegu? Jakieś mody w kompie trzeba ogarnąć?
[O2FL] Wymiana lamp soczewkowych h7 na xenony
Zwiń
X
-
Najpierw zorientuj się w cenach części - nowe lampy - spryskiwacze - instalacja - elektryka - dodatkowy zbiornik na płyn.
Kodowanie to najmniejszy problem - dlatego ja osobiście poszedłem na tych samych soczewkach w HIDy i jestem zadowolonyOIIFL Kombii - 198 Km / 457Nm - R Stage One
http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5-o2fl-2-0-tdi
T: 500286848
-
-
Zamieszczone przez Merowing Zobacz wpisCzyli rozumiem że same lampy nie pasują plug&play
2 lampy z przetwornicami.
Inne wtyczki.
Inne wiązki.
Moduł do ksenonów i cała wiązka do niego.
2 czujniki poziomowania reflektorów mocowane do wahacza na przodzie i tyle auta.
Spryskiwacze reflektorów + wymiana zbiorniczka na 5.5L i montaż dodatkowej pompki do sprysków + cięcie dziur w zderzaku i 2 szt zaślepek.
Kodowanie i ustawienie właściwego poziomu na stacji diagnostycznej.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rafał Oskar Zobacz wpisNajpierw zorientuj się w cenach części - nowe lampy - spryskiwacze - instalacja - elektryka - dodatkowy zbiornik na płyn.
Kodowanie to najmniejszy problem - dlatego ja osobiście poszedłem na tych samych soczewkach w HIDy i jestem zadowolony
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomaszwrc Zobacz wpis
a możesz podać jakie masz?
A jak będziesz chciał najbardziej fachowej dorady od A do z - to zdaj się na Tomka z Motohidu z PoznaniaOIIFL Kombii - 198 Km / 457Nm - R Stage One
http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5-o2fl-2-0-tdi
T: 500286848
Komentarz
-
-
Jestem akurat po wymianie w O2 pre FL, ale że to tour to elektryka była z po lifta.
A więc:
- reflektory z hella ok 2k na iparts.pl (była promocja)
- wiązka poziomowania z golfa 5 ok 200 (nowa)
- spryski do zderzaka + kołpaki ok 180 (używki)
- wąż do spryskiwaczy ok 50 zł (używka)
- zbiornik na płyn większy + czujnik poziomu płynu ok 50 (używka)
- komp do LWR z czujnikami ok 200 zł (używki)
- bcm pod ksenony (87E) ok 230 (używka)
- kable, spinki, peszle itp ok 100
Założenie, kodowanie itp. wyszło mnie ok 500 zł.
Na koniec same palniki ja akurat wziąłem osram night breaker laser za 500, ale wiem że gradek miał coś fajnego w dużo lepszej cenie.
Z reflektorami to było tak że zacząłem od używek ale potem trafiłem na promo nowe więc wpadły nowe.
Polecam kanał krzynol tam masz pokazane co i jak co prawda na pre FL, ale aż tak bardzo chyba się to nie różni.
Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez boonsaw Zobacz wpisJa kupiłem retrofity ledowe. nie najtańsze dałem chyba 200 zł za komplet i wyleczyłem się z xenonów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez boonsaw Zobacz wpisJa kupiłem retrofity ledowe. nie najtańsze dałem chyba 200 zł za komplet i wyleczyłem się z xenonów
Komentarz
-
Komentarz