Gdyby komuś się znudziły standardowe stołki z Octavii 2, to niniejszym uprzejmie donoszę, że pasują Plug & Play stołki z Superba 2. Na razie sprawdzone na przodzie. Wtyczki są takie same, prowadnice i śrubki to samo. Dzięki temu pogoniłem dziś moje siedzenia z S2. :diabelski_usmiech
Gdyby komuś się znudziły standardowe stołki z Octavii 2, to niniejszym uprzejmie donoszę, że pasują Plug & Play stołki z Superba 2. Na razie sprawdzone na przodzie. Wtyczki są takie same, prowadnice i śrubki to samo. Dzięki temu pogoniłem dziś moje siedzenia z S2. :diabelski_usmiech
Szczerze mówiąc, liczyłem że są wygodniejsze, no ale ja mam dupę, że ho ho ... :diabelski_usmiech
Wychodzi,ze SII z przodu ma tyle samo miejsca co OIIFL.
Nie, SII ma w środku około 5cm więcej miejsca niż OIIFL, jednak cały "myk" polega na tym, że w OII stołki mają więcej plastiku od strony zewn.. Z pomiarów wynika, że siedzisko jest około 3cm. szersze no i regulacja lędźwiowa IMHO działa wydatniej.
PS. Sorry Marcin, że Ci się do tematu "wpie!@#$", ale skoro wrzuciłeś na forum zdjęcie mojego syfu na dywaniku :szeroki_usmiech
Dziś się dowiedziałem że tył również pasuje - trzeba tylko zostawić te małe boczki co są przy drzwiach z Octavii... Jedna taka O2 jeździ z takimi właśnie stołkami. Ale jak sprawdzę to dam znać i porobię fotki.
Czy fotele w S2 są w jakiś sposób lepsze od tych z Octavii?
IMVHO, mogą być lepsze dla osób o drobnej posturze. Dla grubszych osób ich wyprofilowanie może być nawet bardziej problematyczne niż foteli z Octavii. Fotele z SII mają wyraźniej ukształtowany "kubełek", jeśli Twoja d..a mieści się w kubełku jest pewnie super, jeśli nie - siedzisz bardziej na wyraźnie wyprofilowanych brzegach fotela, niż na samym siedzisku.
Z pewnością lepiej działa regulacja lędźwiowa oparcia.
Szkoda bo fotele w mojej sztuce momentami sprawiają mi ból. Są dla mnie jakieś za płytkie zbyt małe :/ Miałem nadzieję, że te z S2 są głębsze, lepsze dla wysokiej wyrośniętej osoby.
panowie, czas zacząć o siebie dbać albo kupić coś z USA... :diabelski_usmiech
jak dla mnie fotel SII jest o niebo bardziej wygodny od O2 (szmaciany). Jeżeli ktoś jeździł Peugeotem 406 to można moim zdaniem porównać komfort. Natomiast teraz w SII mam alcantarę i jest to na razie dla mnie tragedia - są twarde jak taborety w kuchni. Ale może się przyzwyczaję.
Enriquez gdzieś pisałeś, że nie da się p&p przeszczepić kanapy z Superba do O2 (nie mogę tego znaleźć). Możesz to trochę rozwinąć. Czy siedzisko i oparcie wchodzą w zaczepy w O2? Jeżeli problem stanowią tylko boczki (kształt/mocowanie) to z tym pewno idzie sobie dość prosto poradzić.
Sam już nie wiem. W Superbie oparcie jest po bokach proste, natomiast w Octavii na górze jest szersze, by zwęzić się ku dołowi. Na tej podstawie stwierdziłem, że się nie da. Natomiast ostatnio przyjechał do mnie gość z tylną kanapą od Superba. Twierdził, że przerobił tylko te boczki, więc ja już nie chcę nikogo wprowadzać w błąd. Jak chcesz i masz ochotę, to możemy przymierzyć moją kanapę do Ciebie, kwestia w zasadzie jednej śrubki.
Komentarz