ciekawa alternatywa czyli Blaupunkt Philadelphia 835 AMEU

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ww991
    Drive
    • 2008
    • 82

Witajcie. Z opisu fajny sprzęt
    Mam O2 Tour, nie ma czujników cofania ani klimatronika jak również maxidota taka wersja dla ludu z 2011 roku
    Czy będzie to radyjko działało w mojej skodzie ? zależy mi aby uruchamiało się po kluczyku jak również można było odpalić go bez klucza w stacyjce - czyli jak w ori
    Nadmienię, że na pokładzie w chwili obecnej jest columbus...

Komentarz

• rezon
      RS
      • 2006
      • 1894
      • Volvo
      • AKL 1.6 MPI 101 KM
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez ww991
      Czy będzie to radyjko działało w mojej skodzie ? zależy mi aby uruchamiało się po kluczyku jak również można było odpalić go bez klucza w stacyjce - czyli jak w ori
      działało dokładnie tak jak ori - czyli automatycznie po przekręceniu kluczyka i można było też odpalić "ręcznie" .
      Ja testowałem jeszcze inne - i to samo. telefonem nie zasteruję. Zostawiłem więc Amu+, dołożyłem łącznie za 600zł kamerę i odpuściłem wymianę - przynajmniej na razie

Komentarz

• ww991
        Drive
        • 2008
        • 82

Postanowiłem podzielić się opinią na temat tego sprzętu po montażu w mojej octavii.
        Otóż zajarany nowym sprzętem rozpakowałem go i tu zaskoczenie :shock: lekki jak piórko a na obudowie "MADE IN CHINA" !! :cry:
        Zamontowałem. Odpaliłem... Jak zagrało po chwili testów załamałem się ! Po chwili gmerania i zabawy z ustawieniami dźwięku doszedłem do wniosku, że regulacja nastawami basów sopranów itd. praktycznie nic nie daje. Dźwięk do dupy !
        Jedynym pocieszeniem jest to, że AutoMapa chodzi poprawnie, lecz denerwujące niesamowicie jest dziwne wyciszanie dźwięku radia podczas pracy AutoMapy.
        W czasie jazdy radio gubi fale ! Raz gra głośniej raz ciszej :?:
        Podświetlenie przycisków świeci cały czas co jest bez sensu i to bardzo jasno także jazda z dziennymi światłami jasnym wieczorem po prostu daje po oczach. Nie ma automatycznego ściemniania i rozjaśniania w zależności od natężenia światła. Dla mnie jest to porażką aby w sprzęcie za taką kasę tego nie było !!!
        REASUMUJĄC - odradzam zdecydowanie zakup tego gówna !! COLUMBUS bije go na łeb mimo, że nie ma bluetooth i divix.

Ps. wróciłem do COLUMBUSA

Komentarz

• pleg
          Drive
          • 2012
          • 77

a propo

1A. nie mam tego radia, ale czy to nie jest kwestia głośników lub ich odpowiedniego podłączenia (np. odpowiedniej jakości kable)
          lub
          1B. ta stacja wygląda bliźniaczo do mojego chinczyka też opartego na WINDOWSIE
          czy ma 2 wejścia na USB - jedno na nawigację, a drugie na np. muzę?
          w takim przypadku w pierwszym wejściu (tym od navi) nie warto wkładać muzy na karcie pamięci bo gra dramatycznie kiepsko (nie wiem dlaczego)

2. z automapą jest tak, że głębiej w menu posiada regulację głośności lektora i ściszania radia, warto wejść i to sprawdzić
          Szerokości

Moja bryka http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=63707

Komentarz

• rezon
            RS
            • 2006
            • 1894
            • Volvo
            • AKL 1.6 MPI 101 KM
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez ww991
            W czasie jazdy radio gubi fale ! Raz gra głośniej raz ciszej
            czy nie trzeba jednak wstawić separatora antentowego?

Komentarz

• Boobass
              Rider
              • 2011
              • 440

Macie jakąś alternatywę dla tej alternatywy?

Komentarz

• K_R_I_S
                Ambiente
                • 2010
                • 128

Boobass, Ja mam!
                GMS ADAYO CE69C8.
                Brat bliźniak Blaupunkta Philadelphia.

Tu był już temat poruszany.

Co do uzupełnienia moich tematów to... Po kontakcie z Serwisem GMS dostałem szczegółową instrukcję i przy starcie mam już "SKODA - Welcome on board".
                Podłączyłem zewnętrzny mikrofon który umieściłem w słupku przy kierownicy obok czujnika alarmu. Teraz dobrze mnie słychać nawet podczas jazdy z uchyloną szybą.
                Dodatkowo mam podpięty subwoofer i wzmacniacz i teraz sekcja basowa brzmi ładnie pomimo, że jest daaaleko ode mnie na końcu bagażnika.

Spotkałem się tylko z jedną opinią negatywną. Blaupunkt ma inne menu nie tak przeładowane - przez co podobno szybsze. Bawiłem się tym i tym i nie zauważyłem różnicy. Niestety nie mam możliwości bezpośredniego porównania tych dwóch modeli.

Dla mnie wybór jest prosty. Zamiast Philadephii - Adayo i masz 1000zł na dobry sub + wzmak + obudowę od Bassera.
                Ja tak zrobiłem i codziennie rano jak odpalam samochód to pojawia sie
                http://www.profi-it.pl
                Tanie laptopy, komputery i serwery poleasingowe, strony www, antywirusy, zdalne wsparcie informatyczne 24h...

Komentarz

• skipper.u
                  Rider
                  • 2011
                  • 480
                  • Superb III (3V3)
                  • CGGA 1.4 MPI 80 KM

Zamieszczone przez K_R_I_S
                  Po kontakcie z Serwisem GMS dostałem szczegółową instrukcję i przy starcie mam już "SKODA - Welcome on board".
                  K_R_I_S, mógłbyś napisać tutaj tą instrukcję i skąd tą tapetę można ściągnąć?
                  albo wyślij na PW lub maila jeśli możesz...
                  mam już zamontowane ADAYO ale wyświetla mi się na powitanie logo VW a dzisiaj do GMSa się nie dodzwonię

[ Dodano: Sob 24 Sty, 15 10:16 ]
                  dobra, znalazłem instrukcję

i logo

[ Dodano: Sob 24 Sty, 15 13:29 ]
                  tak to wyszło

Komentarz

Pracuję...