Wopik6, do octavii musisz szukać 1Z0
[O2 FL] Montaż fabrycznego alarmu
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyWopik6, do octavii musisz szukać 1Z0
Subsystem 2 - Part No: 5J0 951 172
Component: DWA-Sensor 03 03 1109
Subsystem 3 - Part No: 1K8 951 605 B
Component: LIN BACKUP HO H11 9005
Więc 5J0 951 172 też będzie OK .
Komentarz
-
-
Alarm
Czy ktos z kolegów mógłby potwierdzić jakiego dokładnie rodzaju mam czujnik ?? z pochyłem czy bez ??
Przypomnę, że ma Czujnik 5J0 951 171A
oraz przycisk 5J0 962 109
Prosze też o schemat elektryczny do zamontowania tych rzeczy.
Ewentualnie prosze o wskazówkę, którą rzecz musze wymienic aby w mojej OII FL to działało.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez madx32Czujnik 5J0 951 171A->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wopik6Wtyczka przycisku deaktywacji alarmu - 8K0973754
Wtyczka sensora ruchu - 1K0972704C
Ktoś podpowie co to oznacza i gdzie jest:
"B111 - Złącze dodatnie (30al), w wizce przewodów wnętrza samochodu"
Do czego podpiąć pin 3 włącznika dozoru wnętrza?
Komentarz
-
-
B111 to zasilanie po zapłonie sterowane przekaźnikiem na bordnetzu (wtyczka K 10)
np. każda lampka w samochodzie ma ten sygnał (przewód czerwono/niebieski)
wtyczka T6s to 1K0 972 923 -7zł w ASO->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Założyłem fabryczny alarm, według schematu z Elsy, syrenka, przycisk, czujnik ruchu w podsufitce (końcówka 171 czyli bez przechyłu). Syrenka po zakodowaniu odzywa się przy zamykaniu i otwieraniu pojazdu, czujnik ruchu jest widoczny w VCDSie i w sumie tyle. Alarm nie działa, przycisk nie reaguje na wciśnięcie, nie zmienia koloru podświetlenia, brak jakichkolwiek błędów w module konfortu. Ktoś podpowie co jest nie tak, czy moduł nadzoru wnętrza należy jakoś zakodować, przy kodowaniu są tam same zera lub w module komfortu (tam pozaznaczałem, że jest syrenka i czujnik nadzoru), coś tam zmienić, coś źle podłączyłem?
Dodaję, że mówimy tu o alarmie w OII przed FL.
Komentarz
-
-
zmiana kodowania
Nie wiem jak w tej przed liftowej... ale na pewno musisz zmienić kodowanie... kodowanie możesz zakodować ze ma jeden czujnik lub zintegrowany ruchu i przechyłu... również można zakodować przełącznik... tak jest po FL... najlepiej zrobić to vcds podpowiada gdzie co zmieniasz... oczywiście musisz mieć moduł który to obsługuje a wydaje mi się że w tych starszych wersjach był to moduł elektryczny nad nogami (09) po fl ten moduł również jest modułem komfortu czyl z dwóch zrobili jeden... pozdrawiam
Komentarz
-
-
Alarm działa, okazało się, że zaznaczyłem wszystko, zakodowałem w module konfortu do alarmu oprócz odznaczenia jednego w bajcie 15 bit 1, z tego co pamiętam (alarm nieaktywny przy zaznaczonej tej opcji). Mam jeszcze jeden alarm, niefabryczny zmontowany z czujkami wnętrza i okazało się, że nie może być uruchomione dwa monitoringi wnętrza, widoczne fale wytwarzane przez czujniki wzajemnie się za kucają, alarmy po aktywowaniu od razu się załączały. Po wyłączeniu jednego z monitoringów wnętrza alarmy nie wzbudzały się.
Komentarz
-
Komentarz