Witam.
Koledzy i koleżanki mam pytanie.
Przy okazji rozbebeszenia przy kolumnie kierownicy postanowiłem domontować kamerkę cofania. I napotkałem mały problem i nie wiem jak go przeskoczyć. tzn doszedłem kablem do tylnich siedzeń rozkręciłem zaślepkę tylnej poduchy i nie mam pojęcia jak przejść kablem do rurki gumowej która idzie w klapę. ktoś coś podpowie??
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem Twoje pytanie ale jeśli tak to żeby dostać się do przewodów które idą do klapy to musisz zdjąć podsufitkę, u mnie przewody z klapy idą na lewą stronę, czyli po stronie kierowcy.
piotrgm, podjedź na spota w poniedziałek to pokażę ci którędy poprowadzić przewody. Przewody od gumowego przepustu mają wyjście dopiero w nadkolu od lewej lub prawej strony schowka w bagażniku - w zależności którym przepustem chcesz przejść - nie trzeba zdejmować podsufitówki.
no to gzregorz żeś mnie pocieszył heheheheh a miało być tak pięknie. ale dostanę sie do nich ja rozbebesze w bagażniku wygłuszenie z lewej strony????? A może podpowiesz jak zdjąćzasłonę klapy? bo znanazłem tam tylko 1dną sróbkę :>
Najłatwiej i bardzo nie kłopotliwe jest poprowadzenie przewodów po przejściu oczywiście przez gumową harmonijkę klapy, na początku pod podsufitką, a następnie górą po prawej stronie, chowając przewody pod uszczelkami drzwi (u góry). W ten sposób można dojść aż za schowek pasażera z przodu. Nie potrzeba nic demontować, oczywiście oprócz osłony klapy i odchylenia na kilka centymetrów podsufitki przy klapie na długości około 0,5m.
Żeby nie zakładać nowego tematu pozwolę odświeżyć.
Jako że nasila się problem z otwieraniem klapy bagażnika (kabel od bagażnika do przycisku zdublowany) postanowiłem przygotować się do założenia przycisku otwierania z kamerą cofania wg opisu kolegi gieu opisanego tutaj.
Oczywiście Columbus 3T0035680K na pokładzie. Interesuje mnie wersja LOW.
Czy ta kamerka będzie pasować LINK.
Co jeszcze potrzebne oprócz przycisku z kamerą i wiązki?
Nie znam ( wszystkie ori są większe ) są jakieś dedykowane robione przez jakąś firmę z DE ,ale to trop od enriqueza . To musi być Low ale rgb nie z ntsc niebieska wtyczka .
Tak na szybko, do tego moda potrzebna jest kamerka, troszkę drutu (columbus - oczywista sprawa) i ??
Gdzieś był temat wałkowany i z tego co pamiętam to nie takie chop siup, ale ... może dołożę kolejnego moda :wink:
Można też założyć kamerkę z VW Scirocco LINK.
Ale cięcie blachy też konieczne, przynajmniej tak wygląda z opisu.
A propos czy ktoś ma kontakt do kol. gieu?
W zeszłym roku założyłem tą z Scirocco, działa bez zastrzeżeń, jest (była) jednak sporo droższa od tej zespolonej z klamką i oczywiście ingerencja w klapę.
Komentarz