[O2] Kamera cofania OII
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez gradekPoszukuję schematu połączenia żył wtyczki RGB kamery z wtyczką 26-cio pinową, czy w ogóle wiązkę można zrobić samodzielnie?
Komentarz
-
-
greg44 nie wiem, czy się rozumiemy. Zakupiłem kamerę w klamce jaką zakładał kol. gieu opisaną w jego wątku LINK.
Jest co prawda z innym numerem, bo pochodzi z Tuarega, ale posiada wtyczkę 4-ro pinową od wizji.
Chcę się dowiedzieć czy mogę samodzielnie zrobić kabel zamiast kupować oryginał 5M1 970 161 AC. Dlatego też pytam o schemat połączenia pinów.
Komentarz
-
-
Od strony radia masz:
Pin 11 - masa sygnału RGB
Pin 12 - synchronizacja RBG
Pin 13 - sygnał RGB Zielony
Pin 25 - sygnał RGB Niebieski
Pin 26 - sygnał RGB Czerwony
W kostce zasilania kamery:
Pin 1 - 12V
Pin 2 - Masa
Pin 3 - puste
Pin 4 - sygnał cofania
Złącze 4pinowe+ekran sygnałowe:
??? i tutaj też ma zagadkę, bo nigdzie nie mogę znaleźć pinologii do wtyczki 4E0 035 749 B. Może gieu poratuje i przemierzy mirnikiem kabel ?
Ekran kabla jest masą, a piny składowymi RGBS.... be creative ... be inspired ... be yourself ...
JEST: O2 1.9TDI MY2008 jest 146,3KM / 322,3Nm
JEST: ASTRA H 1.6 115KM MY2008
OCP Poznań -> Mapa Spotów
Komentarz
-
-
Pany, zasilanie kamery musowo musi być podpięte ze wstecznego, czy można się wpiąć na plusa od wycieraczki?
Na logikę przy wstecznym prąd pojawi się w momencie włączenia wstecznego, ale.. pod wycieraczkę byłoby łatwiej się podpiąć tylko czy to zadziała i kamera po otrzymaniu wstecznego się uruchomi?
Komentarz
-
-
Czekam już na bypassy, wiec moduł podłącze bezpośrednio pod skrzynkę bezpieczników, tylko nadal nie wiem co zrobić z kamerą. Idealnie byłoby gdyby dało się to wpiąć, żeby działało pod wycieraczką. Jeśli aronus pisze, że miał problemu pod wstecznym przez zakłócenia, to może dlatego u Ciebie było w porządku, że podłączyłeś to jednak pod wycieraczkę a nie żarówkę?
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez GS_Mati Zobacz wpisSygnał nie może iść z żarówki wstecznego?
Komentarz
-
-
oolsztyniak z CAN?! mówisz o gateway'u? Ori wiązka jest długości do lampy / Sterownika pdc i miałoby to sens bo masę i +12v można brać z ze sterownika ale sterowanie ( z którejś czujki???) .
Komentarz
-
-
patryk23 dobrze mówisz, żółty sygnałowy starczy do lampy/sterownika pdc, natomiast +/- jest pociągnięty do radia razem z kostką i tam się wepnę do zasilania radia. Kable do klapy elegancko się przepycha po rozebraniu wtyczki kamery i wypięciu pinów drugiej wtyczki. Zostało najlepsza część imprezy - cięcie klapyOstatnio edytowany przez GS_Mati; 42386.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GS_Mati Zobacz wpisZostało najlepsza część imprezy - cięcie klapy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GS_Mati Zobacz wpispatryk23 dobrze mówisz, żółty sygnałowy starczy do lampy/sterownika pdc, natomiast +/- jest pociągnięty do radia razem z kostką i tam się wepnę do zasilania radia. Kable do klapy elegancko się przepycha po rozebraniu wtyczki kamery i wypięciu pinów drugiej wtyczki. Zostało najlepsza część imprezy - cięcie klapy
Komentarz
-
Komentarz