Witam szanowne grono forumowiczów.
Z góry przepraszam jeśli dla większości moje pytania są oczywiste, ale nie mam zbyt wielkiej styczności z samochodami VAG mimo że miałem kilka (Audi A4 B7&B8, 2x Golf 5 etc) nigdy ich nie "doposażałem". Od zawsze jeżdżę BMW i tutaj wiem co i jak, lecz ostatnio mój kolega kupił Octavię i prosił mnie o pomoc.
Auto jest w wersji raczej podstawowej, bez oryginalnego radia, ze standardową kierownicą etc.
1. Z tego co wyczytałem, aby dołożyć podłokietnik należy zmienić tunel środkowy wraz z podłokietnikiem i tunelami powietrza. Czy pod deską/tunelem są gotowe tunele powietrzne, tak żeby dołożyć tylko kanały powietrzne do tylnych nadmuchów?
2. Samochód jest po liftingu, więc ma kierownice z chromem. Kiedyś mając krótki epizod z Octavia Scout po wystrzale poduszek wymieniałem kierownicę na ta z RS. Pytanie czy poduszka ze zwykłej 4-ramiennej kierownicy jest identyczna jak ta z 3 ramiennej?
b) czy do dołożenia multifunkcji wystarczy wymiana taśmy/pająka pod kierownicą, czy potrzebne jest programowanie? dodatkowa instalacja do radia? Kierownica z SuperB pasuje do Octavi?
c) czy NAVI z VW/Skoda będzie działać bez problemu, czy potrzebne są dodatkowe moduły? Czy radio typu RDS510 lub Bolero z SuperB ruszy bez problemu?
3. Czy komputer spalania etc. wymaga wymiany zegarów czy to tylko kwestia programowania?
Airbagi są zamienne. Żeby było wszystko jasne to najlepiej wstaw zdjęcia co tam jest i co chciałby kierowca mieć.
Dobrze byłoby żebyś uzupełnił profil o dane auta. Silnik, rok produkcji i co tam jeszcze jest.
Jak pisałem w PW, zapraszam do mnie
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Też mnie kusi zmiana kierownicy na skórę. Nie mam niestety multi. Zastanawiam się, że gdzie mogłbym kupić porządną skórzaną pasującą do mojego auta. Na Allegro większość mocno styranych.
Zastanawiam się, że gdzie mogłbym kupić porządną skórzaną pasującą do mojego auta.
W firmie Auto-Kier z Kamiennej Góry. Zadzwoń i zapytaj. 609 356 796
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz