Zamieszczone przez SS
[O2FL] Zmiana kierownicy, dołożenie NAVI
Zwiń
X
-
[O2FL] Zmiana kierownicy, dołożenie NAVI
Witam szanowne grono forumowiczów.
Z góry przepraszam jeśli dla większości moje pytania są oczywiste, ale nie mam zbyt wielkiej styczności z samochodami VAG mimo że miałem kilka (Audi A4 B7&B8, 2x Golf 5 etc) nigdy ich nie "doposażałem". Od zawsze jeżdżę BMW i tutaj wiem co i jak, lecz ostatnio mój kolega kupił Octavię i prosił mnie o pomoc.
Auto jest w wersji raczej podstawowej, bez oryginalnego radia, ze standardową kierownicą etc.
1. Z tego co wyczytałem, aby dołożyć podłokietnik należy zmienić tunel środkowy wraz z podłokietnikiem i tunelami powietrza. Czy pod deską/tunelem są gotowe tunele powietrzne, tak żeby dołożyć tylko kanały powietrzne do tylnych nadmuchów?
2. Samochód jest po liftingu, więc ma kierownice z chromem. Kiedyś mając krótki epizod z Octavia Scout po wystrzale poduszek wymieniałem kierownicę na ta z RS. Pytanie czy poduszka ze zwykłej 4-ramiennej kierownicy jest identyczna jak ta z 3 ramiennej?
b) czy do dołożenia multifunkcji wystarczy wymiana taśmy/pająka pod kierownicą, czy potrzebne jest programowanie? dodatkowa instalacja do radia? Kierownica z SuperB pasuje do Octavi?
c) czy NAVI z VW/Skoda będzie działać bez problemu, czy potrzebne są dodatkowe moduły? Czy radio typu RDS510 lub Bolero z SuperB ruszy bez problemu?
3. Czy komputer spalania etc. wymaga wymiany zegarów czy to tylko kwestia programowania?
-
-
Kune, co do podłokietnika to jest manual ale ja bynajmniej nie widzę fotek:
Airbagi są zamienne. Żeby było wszystko jasne to najlepiej wstaw zdjęcia co tam jest i co chciałby kierowca mieć.
Dobrze byłoby żebyś uzupełnił profil o dane auta. Silnik, rok produkcji i co tam jeszcze jest.
Jak pisałem w PW, zapraszam do mnieTempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez himiZastanawiam się, że gdzie mogłbym kupić porządną skórzaną pasującą do mojego auta.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
Komentarz