Kodowanie Radia Blaupunkt

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arczi1973
    Classic
    • 2011
    • 1

Zamieszczone przez koleś
    lockin,
    Zamieszczone przez lockin
    Jeśli chodzi o P&P
    A kierownice z Fabii III?
    Będzie działać w O2?
    To tylko założenie ale uważam że NIE BĘDZIE.
    Dlaczego?
    Dlatego że tylko O3 i Fabia 3 oraz teraz Superb 3 zostały zrobione od podstaw z nową elektryką z ochroną komponentów. To oznacza że 3 fury powyższe będą miały przyciski wymienne tylko ze sobą.
  • cr2sher
    Classic
    • 2010
    • 3

Witam,

jestem nowy na tym forum, więc na początek chciałem wszystkich powitać.

Moim problemem jest doposażenie Octavii (2 Tour FL `12r) w niefabryczne radio Blaupunkt Philadelphia 835.

Radio zamontowane w aucie, wszystko co ma śmigać śmiga oprócz parktronica.
    Auto zostało kupione bez radia fabrycznego z tzw. przygotowaniem pod radio, wrzucona była sonka, ale przyszedł czas na zmianę audio.

Szukając informacji w necie natrafiłem na informację że parktronic może się nie wyświetlać jeżeli w sterowniku auta nie ma zakodowanej informacji o tym że jest w aucie fabryczne radio.
    Czy może mi ktoś powiedzieć jak to można zrobić, jak sprawdzić czy jest zakodowane radio fabryczne, czy wina leży po stronie modułu parktronica?

Komentarz

• Enriquez
      RS
      • 2009
      • 7685
      • Superb III (3V3)

możesz mieć to niezakodowane w parktroniku, ponieważ opcje są następujące, jak na tym znalezionym zdjęciu:

Pozdrawiam
      Marcin

Komentarz

• cr2sher
        Classic
        • 2010
        • 3

Dziękuję za informację, a czy możecie polecić do tego jakiś sprzęt? wolę w coś zainwestować i w razie problemów z autem coś pokombinować niż jeździć po warsztatach.
        Mam Vag-Coma ale do aut do 2004 roku więc octavka na tym nie pojdzie

Komentarz

• Enriquez
          RS
          • 2009
          • 7685
          • Superb III (3V3)

poszukaj na aliexpress vcds 12.12
          lub przyjedź jutro na spot - 20.00 - Pit Stop - Włókniarzy przy BP na przeciwko Pasażu Łódzkiego
          Pozdrawiam
          Marcin

Komentarz

• cr2sher
            Classic
            • 2010
            • 3

problem jest że ja jestem z Łodzi a auto jest poza Łodzią u teścia :/ dlatego muszę coś ogarnąć i zabrać ze sobą, a sprzęt i tak się przyda

Komentarz

Pracuję...