[OII FL] Swap Silnika z 1.9 na 2.0 TDI
Zwiń
X
-
[OII FL] Swap Silnika z 1.9 na 2.0 TDI
Panowie,
Mam - według opinii użytkowników - jeden z najbardziej awaryjnych silników 1.9 TDI, mianowicie BXE.
Samochód ma przejechane oryginalnie 153 tys. km. i nie wiem czego sie po nim wkrotce moge spodziewac.
Jezeli "siądzie" to chciałbym wymienić go na 2.0 TDI CR.
Co do szczęścia jest potrzebne aby wymienić na ten silnik.Chodzi mi o liste części do zakupu ??
Silnik i skrzynię to wiem. Na pewno komputer również.
Chodzi o resztę części.
Ewentualnie czy przy tym roczniku (2010) też te silniki są wadliwe ?
Gdzieś czytałem że silniki z rocznika 2008 były najbardziej wadliwe.
Jak to sprawdzić czy czekają mnie wydatki ? Czy jak wymienię np. panewki, czy szklanki - nie wiem jak to się zwie - to zażegnam ktyzys ?
-
-
1.9 TDI wadliwe? :shock: Toż to pancernikByła O2 1.6 MPI
JEST: O2 FL 1.8 TSI : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...461736#1461736 :drive:
Komentarz
-
-
Możesz wymieniać profilaktycznie panewki, szklanki i co tam jeszcze, po fakcie dowiesz się czy to dobra decyzja. Na forum są tacy, którzy zrobili to ,,dwa piątki przed końcem'' i tacy, którzy zmienili dobre na dobre.
Skoro nic się nie dzieje to nie rozumiem dlaczego myślisz o swapie, który na dodatek jest karkołomny o ile nie niemożliwy.
Sprzedaj BXE i kup sobie taki jaki planujesz. Sprawdziłem na własnej skórze: miałem BXE i mam 2.0 TDI CR 140 - różnica jest kolosalna. W dynamice, ale też w komforcie - jest cicho nawet przy dużych prędkościach. 120/h w BXE na długiej trasie to była męka. Tutaj mam 160 i nawet o tym nie wiem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez himiNie popadaj w paranoje. Ponoć usłyszeć koniec panewek w BXE jest trudno. Jak już słychać ( w ogólnym klekocie tego motoru) to jest po zawodach. Ale nie panikuj bez powodu. Ludzie robią tymi wózkami po 250-300.000 i jest ok. A jak ci będzie lżej to wymień, pisałem ci jaki to koszt +/-
Komentarz
-
Komentarz