Pytalem w innym temacie i bez odzewu. Moze ktos wie gdzie w octavii mpi znalezc analogowy sygnal predklosci dla taksometru? Ponoc gdzies jest... oraz wlacznik calkowitego oswietlenia wewnetrznego jednym przewodem. W sharanie znalazlem taki przewod w module komfortu moze tu tez jest? Moze ktos posiada schematy- pinout modulu i licznika?
Sygnał prędkości z licznika musisz wziąć poprzez dodanie nowego pina w kostce, montowałem tak dieslu i było wszystko git. Musiał byś poszukać pinout licznika by wiedzieć który to pin w MPI
Moze i niebieski jeszcze tam nie zagladalem. Ci co montuja nie chca powiedziec tylko 350 za montaz albo 700 z dodatkowym modulem can. A z tego co wiem gdzies tam sygnal analogowy jest tylko gdzie?
Niebieski kabelek potraktuje jako punkt zaczepienia i jak juz bede wiedzial to napisze
Microsoft ta Twoja octa byla z ktorego roku? Wszystkie 2ki mialy can? Moja jest z 9go.
No wlasnie licznik to nie radio, zeby wyciagnac i jechac prowadzac pomiary. Licznik musi byc zamongowany bo ma immo a pinout w sieci chyba nie wystepuje :-) Musze dalej szukac ale dziekuje za wszelkie sugestie. Juz wiem, ze modul nie bedzie potrzebny.
Maicroft mógłbyś udostępnić foto z pinout licznika bo wygasł link.
[ Dodano: Czw 12 Lut, 15 21:15 ]
Zamieszczone przez mirekm71
No wlasnie licznik to nie radio, zeby wyciagnac i jechac prowadzac pomiary. Licznik musi byc zamongowany bo ma immo a pinout w sieci chyba nie wystepuje :-) Musze dalej szukac ale dziekuje za wszelkie sugestie. Juz wiem, ze modul nie bedzie potrzebny.
Nie widzę problemu w dwie osoby zrobić taki zabieg wypuścić przewodzik i miernik w dłoń i test, licznik jest na zatrzaski więc na sztukę można go położyć i git dla chcącego nic trudnego.
Sprawdź 28 pin
Pin 28 moge sprawdzic ale kroic kazdy z 32 przewodow i prowadzic poszukiwania mija sie z celem :-). Mozna by jeszcze sprawdzic pin przy liczniku z przewodami przy impulsatorze czy sie cos pyknie. Gdzies czytalem, ze jesli ida trzy to boczne sa zasilaniem a srodkowy impulsem. Pogoda mnie troche ogranicza i dlatego poszukuje informacji. Jak by bylo cieplo to szukalbym po omacku jednoczesnie i moze bym znalazl.
Jak mnie pamięć nie myli to musisz dołożyć pin żeński do kostki. Nie wepniesz się w przewód bo go nie ma odpowiadającego za to.
Robiłem to w zeszłym roku w dwóch autach i już mi wyleciało z głowy jutro postaram się coś więcej pokopać.
Moja jest co prawda z kwietnia ale jesli nie ma duzych roznic- zmian to na pinie 9 powinna byc informacja, ktorej potrzebuje. Weekend ma byc cieply to moze rozbiore a jak nie to postaram sie w tygodniu wbic do kolegina ogrzewana hale i wyciagnac przewod.
Sznurek to by sie pokrywalo z tym co piszesz. Jesli jest wyjscie a radio korzysta z can'a to pin nie jest uzywany i trzeba by dolozyc zlaczke.
[ Dodano: Sob 14 Lut, 15 15:04 ]
Niestety na 9tym caly czas masa. Chyba, ze mozna cos wlaczyc vcds' em ale watpie.
Komentarz