U mnie w mieście pali 8,9 średnio. Ale przejechałem nim dopiero 320 km i liczę, że z czasem spalanie trochę spadnie.
Oryginalne Radio CD do Skody Octavi 2 2005
Zwiń
X
-
skoda octavia 2, wycig radio i je rozbierz. Szybciej i bez boleśnie wyjmiesz płyty. To teraz jak siedza dwie to "z automatu" moze cos sie popierdzieic. Zmień sobie opis autka, bo po opisie to masz 01 z silnikiem 110 koników Takie masz to radyjko http://www.allegro.pl/item808588727_...io_cd_mp3.html ?
Komentarz
-
-
skoda octavia 2, otwierasz popielniczkę i prawą rękę wkładasz pomiędzy popielniczkę a maskownicę i z wyczuciem ciągniesz. Uważaj jak Ci góra zostanie po wtedy trzeba podważyć nożem lub czymś podobnym. Jak ją wyciągniesz to w czterech rogach masz zamaskowane wkręty. Zdejmujesz te zaślepki i wykręcasz 4 wkręty. Na forum jak poszukasz to są zdjęcia w dziale z poradnikami.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
skoda octavia 2, TUTAJ masz fotki jak zdjąć ramkę.
Potem 4 zaślepki i 4 wkręty ( tylko używaj namagnesowanego wkrętaka, bo te wkręty siedzą głęboko i lubią przy wyciąganiu wpaść do wnętrza radia ). Potem całe radio wyciągasz do przodu, wypinasz antenę ( zatrzask ) i złącze z przewodami ( trzeba od spodu podważyć taką wajchę i samo wysunie się do tyłu ). Potem ściągasz górną pokrywę radia ( 6 szt małych torxów, chyba nr 15 ). Po zdjęciu pokrywy zobaczysz mechanizm CD i po jego prawej stronie ( patrząc od frontu radia ) silniczek zamocowany na jeden wkręt. Odkręcasz ten wkręt, wyjmujesz silniczek ( ma na ośce przekładnie ślimakową ) i ręcznie kręcisz kółkiem zębatym ( tym które napędzał wyjęty silniczek ) aż to momentu w którym cały mechanizm wewnętrzny napędu ustawi się w pozycji do wyjęcia płyty. Możesz próbować kręcić jeszcze dalej ( próbować wysunąć płyty ) ale podejrzewam, że dwóch na raz to ta rolka nie da rady wypchnąć. Weź kawałek wykałaczki i delikatnie popychaj od tyłu górną płytę tak by dało się ją złapać palcami i wyjąć a potem to samo zrób z drugą.
Składanie w odwrotnej kolejności...
Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
No i mam problem...
Przy wyciąganiu tego radia coś mi strzeliło... okazało się, że to kabel antenowy.
Był przy jakiejś dziwnej końcówce zaciskany czy coś takiego. Coś odprysło i się zgubiło...
Macie pomysł jak naprawić to połaczenie anteny z radiem?
Kabel od anteny ma założoną taką metalową koszulkę i ledwo co wystaje ze środka drut...
A zatrzask tak jakby został.
Jest to zwykły stream.
Komentarz
-
Komentarz