O2 FL szum z okolicy podszybia przy 90km>

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • himi
    L&K
    • 2013
    • 1115
    • Octavia II (1Z3)
    • CBZB 1.2 TSI 105 KM

O2 FL szum z okolicy podszybia przy 90km>

Czołem. Wczoraj w trasie nagle przy prędkości około 120 km pojawił się szum (wiatr) chyba z okolicy przedniej szyby. Trudno go dokładnie zlokalizować. Po pewnym czasie zaczął występować również już od 90 km h.

Obejrzałem dzisiaj podszybie i widzę, od strony kierowcy odstaje ono od szyby jakby wyskoczyło z mocowań. Nie daje się niestety go docisnąć bo coś je blokuje.

Dodaję dwa zdjęcia

Możliwe, że ten szum generuje właśnie szpara w podszybiu? Jak temu zaradzić? Pióro wycieraczki siedzi koszmarnie mocno, nie szarpałem się ze śrubą, żeby nie pourywać mocowań, nie mam niestety ściągaczki do śrub. Ale to sprawa wtórna - pytanie czy dobrze szukam powodu szumu.

Przez moment pomyślałem, że to może....piasta, ale to nie taki dźwięk jak sądzę - nie miałem nigdy problemów z piastą, ale ona chyba szumi cały czas, a nie przy większej prędkości?
    Załączone pliki
    Ostatnio edytowany przez himi; 31983.
  • patryk23
    L&K
    • 2011
    • 1105
    • Octavia II (1Z3)
    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Wiesz chyba zostaje stara szkoła z dobrą taśmą malarską i sprawdzanie metodą eliminacji .

Komentarz

• himi
      L&K
      • 2013
      • 1115
      • Octavia II (1Z3)
      • CBZB 1.2 TSI 105 KM

Taśma poszła w ruch, ale problem się rozwiązał w innej lokalizacji Dziś wziąłem auto na przejazd żeby znaleźć powód. Wyskoczyła z zapinek klapa pod silnikiem.....ehhhhh.
      Załączone pliki

Komentarz

Pracuję...