Prawe tylne drzwi nie zamykają się, zamek? +

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kindek007
    Classic
    • 2017
    • 1
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Prawe tylne drzwi nie zamykają się, zamek? +

Witam wszystkich.
    Posiadam skode octavie 2 1.6 MPI rok produkcji 2007 BSE.
    Mam problem od jakiegoś czasu z zamykaniem się prawych tylnych drzwi, a mianowicie przyciskam na pilocie zamykanie drzwi, efekt jest taki że wszystko jest zamknięte oprócz wcześniej wspomnianych drzwi, czasem jest też problem z ich otworzeniem. Jeśli się nie chcą zamknąć to pomaga pewna procedura: otworzenie felernych drzwi(fizycznie, pociągnięcie za klamkę), wtedy wciśnięcie zamykania drzwi na pilocie i wtedy zamknąć (fizycznie) felerne drzwi. Jest to dość uciążliwe, mam zamiar zamówić i wymienić nowy zamek wewnętrzny do tych drzwi, ale zastanawiam się czy w tym leży problem. Ktoś miał taki problem, jakieś rady?

Drugim mankamentem jaki znalazłem jest to iż na autostradzie przy prędkości w granicach 100-120 auto lata mi delikatnie raz w lewo, raz w prawo i delikatnie muszę je "kontrować" za pomocą kierownicy, zamiast trzymać sobie tylko kierowniczkę i niczym się nie przejmować. Wydaje mi się, że jak na swoją masę, plus 2 osoby na pokładzie auto powinno kleić się lepiej do drogi, byłem na szarpakach i u innego mechanika, w zawieszeniu nic nie znaleziono niby.
    Ostatnio edytowany przez kindek007; 43507.
Pracuję...