Zmagam się z problemem skrzypienia podczas jazdy po nierównościach. Dochodzi ono z kierunku przedniego prawego słupka. Myślałem że to są uszczelki ale smarowanie siliconem nie pomaga. Moim drugim typem jest końcówka deski z prawej strony (skrzypi pod naciskiem palca i mniej skrzypi jeśli wyjmie się boczną ściankę) Trzeci typ to prawe drzwi . Czy ktoś z Was spotkał się z tym denerwującym problemem ?
[02] Skrzypienie, przód strona pasażera
Zwiń
X
-
Wczoraj na TVN Turbo pokazywali jak walczyć ze skrzypieniem plastików w autach. Jednym z tanich sposobów jest taśma klejąca z materiału. Takiej taśmy używają właśnie producenci aut. W programie pokazano jak facet wyjmuje kratkę nawiewu i nakleja taśmę, potem montuje kratkę ponownie.
Problem z moim autem jest to że demontaż stosownego elementu by przykleić taśmę nie będzie taki łatwy.
Dodatkowo przecież nie wiem w jakim dokładnie miejscu to trzeszczy ... może pomiędzy słupkiem a deską w narożniku a może pomiędzy deską a podszybiem ? albo co gorsza sam plastik tak trzeszczy i podklejanie nic nie da ...
Komentarz
-
-
Wiesz szkoda gadać ... ja podokręcałem co się dało w okolicach schowka i dałem taką miękką podkładkę w jednym miejscu pomiędzy plastik i śrubę,
To zlikwidowało 90 % skrzypienia .... na 2 tygodnie. Teraz skrzypi jeszcze bardziej. Jak dotknę deski ręką po prawej stronie to wszystko trzeszczy .... Strasznie mnie to wkurza.
Kiedyś trzeba było jechać po dziurach by skrzypiało a teraz wystarczy że na idealnie równej drodze hamuję .... Może za mocno podokręcałem ? Będę to chyba wszystko rozbierał ale ciągle nie mam pewności co dokładnie trzeszczy.
Komentarz
-
Komentarz