Witam. Ostatnio zauważyłem, że po myciu auta woda która dostaje się do wnętrza drzwi zaczyna wypływać tymi otworami dopiero po tym, jak otworzymy drzwi. Otwory odpływowe są jak najbardziej drożne. Ostatnio myłem auto i zaraz po myciu jak tylko otworzyłem drzwi kierowcy woda zaczęła wypływać. Później było małe czyszczenie auta i przy drzwiach pasażera, po ich otwarciu również wypłynął mały strumyk. Wydaje mi się, że to chyba nie jest normalne, do tej pory nie spotkałem się z takim zjawiskiem w innych autach. Przychodzi mi do głowy powiązanie tego problemu z tylnymi sprężynami, które mam do wymiany, auto dość mocno siedzi na tyle. Wg mnie woda powinna wypływać na bieżąco, a nie gromadzić się w środku i czekać na otwarcie drzwi. Ktoś może zauważył taki objaw u siebie?
Ściekajaca woda z drzwi
Zwiń
X
-
To jest patent z Mlada Boleslav żeby drzwi szybciej gniły w O2. A na powaznie po zakupie samochodu reklamowałem ten problem w salonie i uzyskałem odpowiedź że TTTM i nic z tym nie zrobią Z uwagi na to że nie uważam tego za normalne zjawisko (podbnie jak ty pierwszy raz się z czymś takim spotkałem) to po każdej większej ulewie lece drzwi otwierać żeby wodę z nich wylać. Ale nie przejmuj się Octavia ma więcej takich super ficzerów i jeszcze nie raz cie zaskoczy.
Jedno jest pewne: jest to pierwsza i ostatnia Skoda w moim życiu.
Komentarz
-
-
Wówczas woda będzie wpływała do uszczelki. Wrzuć zdjęcia jak to wygląda. U mnie w O2 woda ściekała "chyba" po szybie do wnętrza drzwi. Następnie wyciekała pomiędzy blachą a tapicerką drzwi ponieważ płyta, na której znajduje się mechanizm podnoszenia szyb był problem z uszczelką. Sprawę załatwiłem w ten sposób że zdemontowałem tapicerkę drzwi i za pomocą czarnego silikonu naprawiłem problem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mr.suchy Zobacz wpisWówczas woda będzie wpływała do uszczelki.
O jakiej blasze mówicie? Mi się wydaje woda przecieka między szybą a uszczelką, ale mogę się mylić.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dieselinside1900 Zobacz wpisPodstawa to szczelne przyleganie tej blachy do drzwi, więc lecimy z wierzchu silikonem dookoła lub demontujemy blachę i uszczelniamy od środka.
U mnie po stronie kierowcy tył wylewa wodę dopiero po otwarciu drzwi, reszta wygląda ok.
Grunt, że nie chlupie podczas jazdyByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
Komentarz