VAG KKL od Viakena i VCDS Lite - problemy z modułami

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Greg00pl
    Classic
    • 2017
    • 35
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

VAG KKL od Viakena i VCDS Lite - problemy z modułami

Witam!
    Pierwszy post wiec proszę o wyrozumiałość

Mam taki problem: posiadam VAG KKL od viakena... posiadam również OII z 2006 roku 1.6Tour...
    Problem jest następujący, czy kablem viakena da się podziałać w kwestii kodowania ?
    Na dzień dobry próbuję się dobrać do 09 Centralny Zespół Elektryczny w celu przekodowania zakichanych wiecznie włączonych świateł... z tego co widziałem da się przeprogramować na wyłączanie na ręcznym. Szkopuł w tym, że przy próbie wejścia w 09 wywala błąd że nie może się połączyć z modułem/podzespołem.... Kabel i połączenie raczej OK, błąd kata skasowałem od ręki.

Pozdrawiam i z góry dzięki wszystkim
  • georgg
    RS
    • 2013
    • 17103
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

A nie powinieneś tego szukać w 46 - Central Conv ? Nie wiem tylko czy tymi kablami w O2 dasz radę coś zdziałać.
    SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
    ​​​
    Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Te kable obsługują glownie tylko silnik. Reszty nie i jest to dokladnie opisane w instrukcjach.

Do innych modulow ma byc kabel z obsluga CAN.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Greg00pl
        Classic
        • 2017
        • 35
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Yyyyhy... polecicie jakiego niedrogiego kabla, którym można by co nieco pokodować w mojej Szkodzie
        Przyznam się szczerze że do tej pory miałem spore opory co do grzebania w "oprogramowaniu" moich pojazdów, ale widzę, że czasy, kiedy do napraw i modyfikacji potrzebne były probówka i motek kabla dawno minęły xD

Pozdrawiam
        Paweł.

Komentarz

• georgg
          RS
          • 2013
          • 17103
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Tu masz cały temat do poczytania ale możesz zacząć od końca - http://forum.octaviaclub.pl/forum/oc...ctavii-1z-vcds
          ​​​
          Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

• Greg00pl
            Classic
            • 2017
            • 35
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Czy to da radę ?

Edit: Przepraszam, jeśli zadaję debilne pytania, albo jeśli już ktoś poruszał temat - po prostu wolę się upewnić.. zwłaszcza, że mam już ELM327 i viakenowski VAG KKL - co do których sprzedawcy też wciskali mi jakie cuda można nimi robić (nie Viaken, tylko gość, który mi go odsprzedał)... noooo a jak jest to można się domyślić - z połową aut ELM nawet nie chce się połączyć, a oprogramowanie dołączone nawet czasem nie pasowało do danego kabla... Nie jestem w tych sprawach oblatany i nie jestem jakimś geniuszem elektroniki... nie mam też do wydania 1000zł na kabelek, którego zapewne użyję tylko do przeprogramowania świateł i może ewentualnie przy jakimś tam minimalnym dozbrajaniu Octy.
            Kup teraz na allegro.pl za 159,00 zł - INTERFEJS VAG Super Commander 2.9 K+CAN+TP 89-2009 (6463608500). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!
            Ostatnio edytowany przez Greg00pl; 43972.

Komentarz

• georgg
              RS
              • 2013
              • 17103
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

VCDS czyli coś takiego- VAG COM VAGCOM 15.7.1 15.7 VCDS HEX CAN USB DO VW AUDI Seat Skoda VAG 15.7 Niemiecki/Angielski

(from AliExpress Android)
              ​​​
              Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

Pracuję...