Witam mam mały problem ponieważ ostatnio zauważyłem że mam mokry bagażnik w octavii II FL hatchback . Najbardziej po lewej stronie sprawdziłem polewając wodą miejsce mocowania wycieraczki i tylne światło . Znacie może jakieś inne wadliwe miejsca którym może dostawać się woda
mokry bagażnik
Zwiń
X
-
Ode mnie - trzeba przede wszystkim wyczyścić pokrywę bagażnika (w tym rowek przy szybie tylnej) i wnękę przy uszczelce. Uszczelkę przesmarować środkiem do konserwacji i trochę ją ułożyć na rancie. Dobrze jest też nawoskować el. metalowe aby woda lepiej spływała z bagażnika i wnęką pod klapą.
Ogólnie woda najczęściej leje się bezpośrednio z pokrywy na uszczelkę (potem spływa na dół do rowka, tryska z tych otworków) i do bagażnika przy podnoszeniu klapy - taka uroda . Trzeba więc uważać przy podnoszeniu klapy. Taką prawidłowość zauważyłem w tym temacie u siebie.
-
-
Zamieszczone przez bodd Zobacz wpisDokładnie tak i nic nie zauważyłem żeby ciekło . Najbardziej mokre jest przy tylnej lampie ale nie jest ona zaparowana i działa normalnie .
Komentarz
-
Komentarz