Tylna klapa od anglika? FL czy preFL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Shoti
    Drive
    • 2017
    • 48
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Tylna klapa od anglika? FL czy preFL

Witam,
    Muszę wymienić tylną klapę w kombi bo zżarło konkretnie blachę przy oświetleniu tablicy i mam kilka pytań:
    - czy jest jakiś patent by uchronić się w przyszłości od korozji w tym miejscu? z tego co wyczytałem na forum to leje się uszczelką od wycieraczki, czy ktoś próbował no nie wiem może zasylikonować tą uszczelkę od środka? może ktoś podać numer ori tej uszczelki? może warto ją wymienić na nową przy okazji.
    - na necie pełno klap z anglików, czy one czymś się różnią od wersji z kontynentu?
    - czy wersja klapy FL różni się od preFL? w etce widzę taki numer 1Z9827023B chyba dla obu - może ktoś potwierdzić?
  • Wojtenio
    L&K
    • 2012
    • 1095
    • Octavia III (5E3)
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Ten numer jest dla obu aut O2 i O2FL angliki nie mają nic do tego bo to ta sama klapa , co do uszczelki to bierz z ASO ja mam liftbacka ale do kombi chyba ta sama 1Z5 955 758 koszt coś koło 4,5zł ostatnio brałem dla siebie bo mi zaczynało podciekać po wymianie spokój a wyglądała że jest dobra .

Komentarz

• Wojtenio
      L&K
      • 2012
      • 1095
      • Octavia III (5E3)
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Przy okazji że nie mam jeszcze korozji w klapie całe wnętrze zabezpieczyłem preparatem antykorozyjnym w sprayu do wnętrz TECTYL .

Komentarz

• Shoti
        Drive
        • 2017
        • 48
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Klapa wymieniona, ale okazało się, że jest drobna różnica, klapa, którą zamontowałem ma ciut inne lampki podświetlenia tablicy chyba 1Z0943021 bez B prawdopodobnie jest z przed 2008, i tam już nie ma tych plasticzków N90837801 tylko chyba blachowkręty bezpośrednio. Z racji że kupiłem lampki zamienniki nie miały śrubek. Mógłby ktoś powiedzieć jaki kod mają te śrubki?

Komentarz

• pietrek125
          Rider
          • 2012
          • 416
          • Octavia II combi (1Z5)

Zgadza się przedlift ma inne lampki tablicy... przekonalłem się przy montażu kamerki w miejsce lampki.. miało pasować, pasowało nie do końca

Czeski Knedliczek z Meksykańską Papryczką Chili
          CBTA 2.5 MPI 170 KM, KPF 5S Man.

Komentarz

Pracuję...