Witam i mam takie pytanie padł.mi jeden wentylator chłodnicy ten mały ,nigdzie nie mogę znaleźć w sieci zaco on odpowiada czy można tak jeździć jeżeli duży pracuje normalnie dziękuję za informację pozdrawiam
Wentylatory chłodnicy Skoda Octavia 2 1,6 benzyna
Zwiń
X
-
Gość
-
Ok dzięki za informacje narazie muszę sprawdzic czy to wentylator czy może sterownik ,jeśli wentylator to trzeba cały przód rozebrać żeby wyciągnąć samochód Skoda Octavia 2 1Z3 benzyna 1.6 silnik FSi BLF.Czytałem w internecie że ponoć można jeździć na włączonej klimatyzacji żeby autko się nie grzało.ale latem to pół biedy ale jesienią i zimą cały czas na klimie to wiadomo spalanie większe zresztą informacja nie sprawdzona .
Komentarz
-
-
Gość
W czerwcu przód rozbierałem, bo wymieniałem wszystkie 3 chłodnice. Myślę, że z niezgniecionego przodu wyjąłbym wentylatory z obudową, ale konieczne jest spuszczenie płynu i odpięcie wszystkich czterech węży od chłodnic silnika. Może u ciebie są tylko 2 węże (bo nie ma intercoolera)- nie wiem.
Komentarz
-
Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpisMoże u ciebie są tylko 2 węże (bo nie ma intercoolera)- nie wiem.
Nawet bez spuszczania wody się da :-)
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
Gość
-
kup całe pracujące, odkręć 4 śruby i wyjmij wtyczkę a potem załóż te dobre i po robocie
jeszcze chyba rura od dolotu jest do zdjęcia żeby je łatwiej wyciągnąć.
Dasz radę. Ja sam wymieniłem chłodnicę.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
Komentarz