mam pytanie podgrzewanie lusterek dziala z funkcja podgzewania tylniej szyby cz osobno ??
Podgrzewanie lusterek
Zwiń
X
-
Osobno.
Nic mi nie wiadomo, aby wyłączało się po jakimś czasie, wg mnie grzeje non stop jeśli pokrętło jest ustawione na grzanie.
Temperatura musi być poniżej 20 st. Tak jest w instrukcji i tak jest faktycznie (w lecie w deszcz zwykle temperatura spada poniżej 20, ale sporadycznie zdarza się być wyższa i wówczas lusterka nie odprowadzają wody - sprawdzone nawet w tym roku).
Jeśli u Ciebie słabo działają, to może szkła już słabo się trzymają podłoża? Moje jedno lusterko w 10. roku eksploatacji, a drugie w 11. roku zaczęło drgać, co wskazywało na słabnięcie kleju i rychłą ochotę lustra do powędrowania na spacer. Drganie bierze się z poluzowania mocowania (kleju) samego lustra do maty grzewczej. Aby uniknąć "7 lat nieszczęścia", wymieniłem wkłady lusterek zawczasu. Polecam zamienniki firmy Magneti Marelli, które w rzeczywistości są oryginałami z usuniętymi oznaczeniami VAG, tylko za 1/3 ceny. Magneti Marelli produkuje je dla VAGa, ale sprzedaje również we własnych opakowaniach.
M.666 4U
Komentarz
-
-
Temperatura ok ale co do czasu to chyba w adaptacjach : 09-Centr.zesp.elektr.
nazwa pliku 3c0-937-049-30-h.lbl
mamy : A003,0,Rear Window & Outside Mirror Heater Activation Time
A003,5,Rear Window & Outside Mirror Heater Activation Time
A003,6,Time which the Rear Window and Outside Mirror Heater will be active.
A003,7,Range: 1...254 Minutes
A003,8,Resolution: 1 Minute
J.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez beaviso Zobacz wpisJeśli u Ciebie słabo działają, to może szkła już słabo się trzymają podłoża? Moje jedno lusterko w 10. roku eksploatacji, a drugie w 11. roku zaczęło drgać, co wskazywało na słabnięcie kleju i rychłą ochotę lustra do powędrowania na spacer.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Żeby rozwiać wątpliwości to najprościej będzie podłączyć diodę 12V na dwóch kabelkach do konektorów maty i wypuścić pod lusterkiem. Będzie widać czy jest zasilanie .
Jeśli jest prąd a nie grzeje to powinien być błąd uszkodzonego ogrzewania w sterowniku drzwi.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
Czas grzania lusterek oraz szyby tylnej jest zintegrowany (dla lusterek i szyby ten sam) , ustawiamy w BCM 09 adaptacje A025 w tolerancji od 6 do 10 min . Oczywiście dla O2FL i O2 Tour .Grzanie powinno działać przy włączonym silniku do temperaturze zewnętrznej +20 st . Oczywiście można je włączać i wyłączać oddzielnie pokrętłem na panelu od lusterek na drzwiach i przyciskiem na panelu klimatyzacji ( szyba tylna ) . Sygnalizowana praca ogrzewania jest tylko dla szyby tylnej w postaci diody koloru żółtego na przycisku , po upływie ustawionego w BCM czasu sama się wyłączy lub wcześniej gdy zrobimy to manualnie .
Komentarz
-
Komentarz