Problem urodzil sie w piatek tydzien temu, nagle przestaly dzialac przednie wycieraczki, bezpiecznik dobry doplywa 12,5 V przekazniki tez sprawne o ile przednie przednie wycieraczki ida przez przekaznik bo nie jestem pewien, silnik sprawny sprawdzany przez elektryka, pozostaje modol komfortu ale reszta elektryki sterowana z modulu dziala bez problemu. Moze ktos mial taki problem i sie podzieli wiedza, z gory dzieki i pozdrawiam.
Kolego to nie musi być usterka elektryczna. Mi stanęły wycieraczki od razu a powodem były zapieczone sworznie w tulejach wycieraczek. Należy wymontować silniczek wycieraczek i rozsprzęglić go od mechanizmu, włączyć wycieraczki i zaobserwować jak pracuje silniczek bez obciążenia. Zapominiałem dodać że silniczek ma zabezpieczenie przed nadmiernym obciążeniem. Jeżeli ma za ciężko to wcale się nie uruchomi.
Raymond, tak prawdę mówiąc to silnik sprawdzał elektryk i stwierdził ze jest sprawny, ale jak go sprawdzał to nie wiem. jutro do południa jeszcze mam czas bo na 17 się umówiłem z majstrem i będzie "grzebał". pozdrawiam
[ Dodano: Nie 17 Lut, 13 20:07 ]
co do sterowania to moim zdaniem jest dobre bo przewody są w takim miejscu ze nie ma co ich uszkodzić.
[ Dodano: Pon 18 Lut, 13 12:25 ]
Dzisiaj autko idzie do elektryka, zobaczymy co wymysli. :-(
[ Dodano: Sro 20 Lut, 13 09:17 ]
Witam. Problem rozwiazany, zwarcie na sterowaniu plus zerwany slimak na silniku i rozkodowany modol komfortu. Ale juz wszystko ok
Komentarz