Zamieszczone przez leonn
stuki tylnej kanapy
Zwiń
X
-
stuki tylnej kanapy
Witam wszystkich,
od niedawna jestem posiadaczem Octavii 2 FL i pojawił się problem z dziwnymi stukami w tylnej kanapie. Przy niskich prędkościach, na nierównościach słychać jakby coś tam pukało z tyłu przy drzwiach od strony pasażera. Czy ktoś z Was miał podobny problem, jak sobie z tym poradzić czy jechać do ASO?
z góry dziękuję i pozdrawiam
-
-
Marteus, spróbuj owinąć bolce od oparcia kanapy taśmą izolacyjną- czasem to pomaga, jeśli to oparcie kanapy- przetestuj czy pod obciążeniem też stukaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Miałem identyczny przypadek co ty, pamiętam że dużo kombinowałem żeby te odgłosy wytłumić i nic nie pomagało. Uderza zamek tylnej pokrywy w sworzeń zamka. Uderzenia słychać tylko na delikatnych nierównościach np. na "kocich łbach" Po przejechaniu około 10 tyś km problem zam się rozwiązał, stuki znikły. Jedyne co możesz zrobić do wyregulować pokrywę bagażnika na gumowych bolcach i to wszystko, ja wykręciłem je do połowy, po pewnym czasie tylna klapa sama się ułoży. Podobno to przypadłość nowych FL. Z ciekawości ile masz przebiegu?
Komentarz
-
-
Marteus,
Jeśli to jest oparcie z tyłu to ja poradziłem sobie z tym kawałkami gąbki. Taśmy ani smary nic nie pomagały na dłuższą chwilę bo trzeba zlikwidować powstały tam luz.
Kawałki gąbki dość "gęstej" od jakiegoś starego materaca po dziecku miałem, wyciąłem paski żeby od strony bagażnika nie było widać. Nie pamiętam czy nad czy pod zamkami umieściłem i docisnąłem oparcie przy zamykaniu. Problem umarł- cisza, zero pisków i stuków na dziurach. Jeśli codziennie rozkładasz oparcie lub stosunkowo często (np taka praca czy hobby) to na kapkę jakiegoś kleju je umocuj - nie będą odpadać po otwarciu oparcia.
Proste a skuteczne, polecam
Pozdro
Komentarz
-
Komentarz