Jestem tutaj nowy, proszę o wyrozumiałość, nie wiedziałem gdzie założyć temat bo nie mam pojęcia czy to usterka natury mechanicznej czy elektronicznej.
Nie działa mi wycieraczka tylnej szyby, z włączonym silnikiem czy na biegu wstecznym. Nie działają mi także spryskiwacze tylnej szyby. Płyn dolałem lecz nie wiem co jest przyczyną tego. Przy pociągnięciu manetki do siebie wycieraczka przedniej szyby działa lecz płyn nie leci, nie słychać pompki wogóle. Czy spotkał się ktoś z podobnym problemem?
Chodzi o tylną wycieraczkę..tylko w przeciwieństwie do kolegi, mi wycieraczka dziś zaczęła sama działać jak szalona !!! Autko jest praktycznie nowe,od końca 2012r. Jedyne co mogłem zrobić ( bo oczywiście nic nie pomagało,żeby przestała działać ) to wyjąć bezpiecznik. Do przeglądy zostało mi jeszcze 4 tyś. km. (ok. miesiąca) i wtedy chciałbym ten problem rozwiązać. Czy ktoś z Was spotkał się już z takim problemem ???
Nie czekając pojechałem do ASO. Niestety nie trafiłem..Pan mi powiedział: Przykro mi elektryk jest w tej chwili na urlopie :P Także chyba prędzej zrobię przegląd na 30tys. , może elektryk już wróci z wakacji :P
Komentarz