Podłączę się, u mnie grzeją obydwa, ale mam również wrażenie że jakoś słabo, na początku czuć ciepło a potem jakby coraz słabiej, poziom na maksa ustawiony, od czego zależy te pykanie przekaźnika i załączanie ogrzewania mat? jakiś czujnik temperatury gdzieś jest który pełni rolę termostatu i co chwila załącza. Czy tylko sam przekaźnik odpowiada za cykliczne załączanie?
DSG problem
Zwiń
X
-
DSG problem
Witajcie mam Octavie II z 2005r z DSG i mam problem mianowicie przy odpalaniu jak jest zimny silnik gasnie od 3-5 razy! pozniej wskoczy na 1300-1500 obrotow szybko spadnie do 600 troche sie podusi i wskakuje juz na wolne ( 900okolo). I teraz w momencie zmiany biegu nie wazne ze stoi w miejscu i trzymam go na hamulcu caly czas dostaje kopa silnik , zmuli sie i gasnie. Po 2 przy ruszaniu z miejsca potrzebuje troche czasu zanim sie zastanowi jaki ma bieg i co ma zrobic co jest niebezpieczne zwlaszcza przy wlaczaniu sie do ruchu bo auto sie caly czas toczy a nie chce jechac i zebrac sie w ogole. Przy ruszaniu pod gorke to juz jest komedia bo w momencie puszczenia hamulca zaczyna sie toczyc pedal mozna trzymac do spodu nie wazne czy kick down , tiptronic czy normalny bieg nie chce jechac, czasem zanim ruszy zajmuje mu to nawet 10-15 sec. Oprocz tego szarpie przy redukcji biegow. Wymieniony olej w skrzyni filtr tez , w skodzie rozkladaja rece bo na komputerze zadnego bledu nie ma. Sprawdzony magnetronic jest ok. Jesli ktos jest w stanie pomoc to bardzo prosze bo juz lece totalnie w koszta a dalej problem nierozwiazany ;/
-
-
zagerr, od jak dawna masz te problemy? czy wczesniej nie było jakiś niepokojących obajwów? z dnia na dzien sie zepsuło? problem ze skrzynią moim zdaniem moze wynikac z softu zlego, lub mechatronika moze szwankowac ewentualnie sprzęgła.OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
auto mam od wrzesnia i to bylo od samego poczatku tylko liczylem na to ze to moze ten mechatronic albo wymiana oleju cos pomoze ale niestety nie ;/ wlasnie jeszcze jest opcja ze streownik cos szwankuje. A co do palenia to na poczatku mialem tak ze zimny palil bez problemu a z kolei cieply nie chcial, ale zostaly wgrane nowe mapy i bylo ok do czasu az sie nie ochlodzilo. Jeszcze sprobuje cos z tymi mapami zrobic moze jak dawke zmieni to choc palic bedzie
Komentarz
-
-
zagerr, no ale skoro tak było od początku to czemu kupiłes niesprawne auto? ja bym zaczał od zmiany softu w skrzyni, a dalej to moze byc juz mechatronika lub sprzęgła. ale dobrze zebys podłączył kompa i przejechał sie z podłaczonym komputerem czy nie łapie jakiś błedów w czasie jazdy.Zamieszczone przez zagerrA co do palenia to na poczatku mialem tak ze zimny palil bez problemu a z kolei cieply nie chcial, ale zostaly wgrane nowe mapy i bylo ok do czasu az sie nie ochlodzilo. Jeszcze sprobuje cos z tymi mapami zrobic moze jak dawke zmieni to choc palic bedzie
jaka historia tego auta?OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Humm kupujac auto nie wydawal sie to problem wiekszej tresci a to co sie dzieje ze skrzynia to nie jest problem przez ktory by sie jezdzic wgl nie dalo tylko trzeba uwazac przy wlaczaniu sie do ruchu no i drazni to jak szarpie. Moze sterownik jeszcze do sprawdzenia
rozrzad robilem juz ja ze 2 miechy temu ale sprawdze i to ;D
Historia w sensie bezwypadkowy , polski salon , wszystko robione bylo w serwisie.
W skodzie byl wpinany w komputer i zadnego bledu nie ma.
Komentarz
-
Komentarz