Witam . Mam o2 2006r . przed lift.Od zawsze w rodzinie więc wiem co było z autem . Ma 400 tysi 1.9 tdi 105 koni silnik bxe . Auto ma wymieniona turbina i inne części chodzi Oki. Ale mogło by iść lepiej bo z tico mam problemy. Muszę dawać dosyć po zaworach do 4000 obrotów. Auto wykręca się normalnie ale mogło by lepiej. Na kompie brak błędów . Pomocy
[ Dodano: Czw 08 Sty, 15 16:11 ]
Autko od wczoraj u doktora
kilka rzeczy zrobił ale gl. Usterka to słabo idzie i wyszło błąd czujnika doładowania turbiny. O co chodZi ?
[ Dodano: Nie 11 Sty, 15 12:12 ]
Przy turbo Oki . Wymienię przeplywke i zobaczymy
norbert171883, Jaki stan gruchy ? Nowa czy stara ? sprawdź wężyki dochodzące do turbiny oraz główny sterownik od podciśnień http://allegro.pl/zawor-sterownik-ci...958694919.html A był czyszczony egr ? a jakie błedy wyskoczyły ?
bledow nie ma .wszystko gra mechanik stwiedzil . sprawdzal egr jest czysty. turbo i weze oki powiedzial przeplywke mialem i wymienilem . idzie tak samo. to nie jest tak ze idzie tragicznie moin zdaniem 20% mogla by isc lepiej. przeplywomierz wymieniony na dobry i jest tak samo. moze tak ma byc . a moze zobaczyc od 0 do 100 czy 140 km/h ile czasu mu zejdzie ?
norbert171883, nie rozumiem Ciebie, chcesz abyśmy Ci pomogli czy nie? Jeżeli nie - zamknij temat. Piszesz błąd doładowania potem, że błędów nie ma - zdecyduj się. Po co ruszałeś przepływkę, jak nie było problemów?
Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Brak błędów . Przeplywke miałem to zmieniłem.logów nie dostałem ani nic od mechanika tylko powiedział co robił.I że jak mam przeplywke bo mam to zmienić. Tak zrobiłem. Jest tak samo .
Kiedys jak mialen 17-19lat mialem calkiem szybkiego fiata uno 1,4. Licznikowo w 4os potrafil sie rozpedzic do ponad 190km/h. Z tamtych czasow pamietam, ze jak tico bylo dobre i nie prowadzil go kapelusznik to do 160km/h calkiem niezle walczyl. Nie sadze, zeby tdi mialo go polknac nie przekraczajac 2500 obr. Nie nalezy sie tez sugerowac osiagami podawanymi przez producentow bo kiedys podawali na wyrost a teraz naciagaja.
Komentarz