Panowie czy można osobno dokupić tą linkę/gumkę, która łączy korek paliwa z nadwoziem? Sparciało to mi i urwało się niestety. Ewentualnie czym to zastąpić, bo jak na razie tylko sznurek mi do głowy przychodzi :lol:
można, przerabiałem temat...kup normalnie w ASO, parę "groszy". a co do sznurka, ja przymocowałem na "trytke"( to coś co trzyma kołpaki np.), na ten czas zanim kupiłem nowa gumkę.
A to ciekawe bo jak ja szukałem to w ASO powiedzieli, że tylko z całym korkiem można to kupić.
aronus, napisz czy to kupiłeś i ile kosztuje w ASO.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
A to ciekawe bo jak ja szukałem to w ASO powiedzieli, że tylko z całym korkiem można to kupić.
aronus, napisz czy to kupiłeś i ile kosztuje w ASO.
Byłem dzisiaj w ASO i nie można tego kupić osobno, tylko z całym korkiem. No nic zostaje zrobić dziurkę i na sznurek. Niby pierdoła, ale jakoś nie mam zaufania, że korek nie spadnie z tej klapki zasłaniającej wlew przy tankowaniu.
aronus, normalnie nie mogę uwierzyć!!!!! :shock:
nie będę się przechwalał, ale mam kumpla w ASO, jest szefem na serwisie...może dlatego "udało" mi się z tą gumką...jestem za parę dni w Polsce, jakby co to dam znać.
W końcu zrobiłem sobie sam tą linkę z kawałka przewodu elektrycznego i z dwóch opasek samozaciskowych.
Okazuje się, że korek jest przystosowany do wymiany tech gumek, bo żeby ją wyjąć wystarczy wypchnąć dwa bolce zaznaczone na zdjęciu:
Wypchnąłem dwa bolce wsadziłem przewód i z powrotem wcisnąłem bolce. Tylko ten przewód musi być odpowiednio cienki ja go musiałem leciutko oskrobać, dwie opaski zaciskowe najcieńsze jakie się da i po robocie:
Cały czarny przewód lepiej by się komponował, ale takowego nie miałem w piwnicy :lol:
Komentarz