Tom, 21:00 czas rozpoczecia
Skoda O2 i radio Stream - problem!
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
braveman
Skoda O2 i radio Stream - problem!
na początek przepraszam, że powtarzam temat z forum CA, ale może tutaj ktoś spotkał się z podobnym problmem i może udzielić jakieś wskazówki - choćby pomocnej w ewentualnej dyskusji z ASO... z góry będę wdzięczny.
A chodzi o to, iż od dość krótkiego czasu jestem posiadaczem O2 z radiem Stream. Niestety do czasu kiedy nie zrobilo sie zimno i wilgotno na dworzu, wszystko bylo ok, jednak w ostatnich kilku dniach coraz czesciej po uruchomieniu auta, radio pomimo, ze pokazuje wszelkie wskazania prawidlowo (wlacza sie itd..) - NIE GRA! kompletna cisza... Stan taki utrzymuje się przez około 10-15 minut, po czym wszystko wraca do normy.
pozdrawiam i dzieki za pomoc
-
Dokładnie...
Zamieszczone przez owicz0odstaw do serwisu coby sprawdzili z rana i do wymianySkoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
braveman
sprawdzalem- niestety nic z tego. radio dokladnie potrzebuje 10-11 minut do tego aby przestawic sie z trybu "dla nieslyszacych" - a tryb "normal" bez wzgledu na to co bym nie robil... umowilem sie w warsztacie na przyszly tydzien, wiec jak sie dowiem co to bylo - dam znac.
pozdrawiam
Komentarz
-
darecki
Hej!
Kiedyś po wizycie na Zakręcie miałem to samo. Wyjazd z serwisu - radio świeci, pokazuje co m pokazywa, ale ... nie wydaje żadnego dźwięku.
Więc powrót do serwisu - sami byli zaskoczeni. Pomyśleli, podłubali, w ruch poszedł komputer. Ale ostatecznie pomógł dopiero twardy reset - rozłączenie akumulatora ... ;-)
Komentarz
-
I ja dołączam do klubu miłośników strzałów i zawieszenia się streama. Dzisiaj mało żonka mi nie zemdlała, jak walneło w glośnikach. Po tym radio przestało reagować na cokolwiek, czujnik cofania też wysiadł. Na dodatek w głośnikach pojawiło się rytmiczne ciche cykanie, które ustawało przy wyłączeniu zapłonu. Po ok. godzinie wszystko wróciło do normy poza "zawieszającym" się głośnikiem w prawych drzwiach, tweeter działa a bas jak chce. W tym przypadku panowie z ASO będą mieli nad czym dumać. niebawem przegląd i już szykuje liste usterek włącznie z przetarciami od uszczelek, ale to inny wątek.
Czy ktoś z kolegów sprawę strzelających streamów rozwiązał do końca z ASO :?:
pzdrOII ambientna sztuka
Komentarz
-
-
ja mam w audience takie cos jakby na ulamek sekundy radio przestrajalo sie na jakas inna stacje (doslownie na pare setnych sekundy)nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
jacq, Jak bedzie w Katowicach mily Pan z Poznania to chyba zainteresuje go tym problemem.
Jabar1975, No to jeszcze nie miales, bo to bys uslyszal na 100%. Jak kiedys rabnie cos w aucie jakby Ci petarda w aucie odpalila, to przypomnij sobie o tym topiku i pozdrow konstruktorow odbiornikow do Skody :twisted:
Ja tam wcale nie obraze sie na nowy Audience
Komentarz
-
-
Voldemort, Na przesluch w Streamach poradzono ze Skody MB, aby wgrac nowy soft do odbiornikow, ale z tego co wiem, w serwisie im sie nie chce, bo to sie strasznie dlugo wgrywa.
W Audience tego nie zanotowalem, chociaz czasem tez jakby gubilo stacje, ale to chyba na czas kiedy szuka mocniejszego nadajnika na inne czestotliwosci.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftNo to jeszcze nie miales, bo to bys uslyszal na 100%
Blaupunkt? Grundig? czy jakies inne?nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Doggi
Uświdamianie serwisantom nic nie da... Skoda wie że jest taki problem ale nie ma na razie rozwiązania - mam O2 ze Streamem i znam ten problem. Ten Pan z Poznania też nie pomoże :lol:
Z tego co zauważyłem są 2 różne problemy: 1. głośniki strzelają i zapanowuje cisza (wyświetlacz wskazuje normalnie). 2. radio od tak sobie zapada w śpiączkę (wyświetlacz wskazuje normalnie). Czy wam w obu przypadkach radio pokazuje brak płyty CD (choć jest włożona)? czy jest osoba która NIEMA czujników parkowania oraz ma radio Stream i taki problem?
Komentarz
Komentarz