Czujniki cofania, Columbus i OPS
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Czujniki cofania, Columbus i OPS
Po zmianie swinga na columbusa i kodowaniu w ASO, zawsze po włączeniu zapłonu na wyświetlaczu pojawiają mi się kreski za autem (oczywiście przy włączeniu czójnków przyciskiem lub biegu wstecznego) mimo iż nie ma przeszkody dopiero po napotkaniu fizycznej przeszkody i oddaleniu się od niej te kreski znikają i nie pokazują się dopiero do ponownego wyłączenia / włączenia zapłonu. Macie jakiś pomysł co może być przyczną? Czyżby złe kodowanie gatewaya. W ASO się trochę motali przy kodowaniu i może tu leży przyczyna, chyba że ten typ tak ma i na Columbusie tak się wyświetla cały czas. Nie jest to jakiś wielki problem, ale przyznam że trochę mnie to denerwuje.Załączone pliki
-
mariu_sz, jakieś 2/3 tygodnie temu miałem okazje "pobawić" się rs-em. miał fabrycznego columbusa i jakoś sobie nie przypominam by się takie cuda działy...
Komentarz
-
Zapomniałem dodać że cały czas jeżeli tylko zbliżę się do przeszkody jest ona poprawnie wyświetlana, ale mimo to trochę mnie to wkurza niestety już taki jestem, że lubię mieć wszystko idealnie, tak jak w książkach piszą.
Komentarz
-
Re: Czujniki cofania, Columbus i OPS
Nie jest to normalne. U mnie taki objaw nie występuje.Zamieszczone przez mariu_szchyba że ten typ tak ma i na Columbusie tak się wyświetla cały czas
Komentarz
-
Re: Czujniki cofania, Columbus i OPS
To teraz pytanie czy to wina columbusa czy kodowania przez fachowcow w ASO. :cry:Zamieszczone przez _tm_Nie jest to normalne. U mnie taki objaw nie występuje.
Najgorsze, że gość który mi to kodował (chyba jedyny w ASO który obsługuje ich vaga) raczej nie za bardzo wiedział co robi. :?
Komentarz
-
i to chyba raczej toZamieszczone przez mariu_szNajgorsze, że gość który mi to kodował (chyba jedyny w ASO który obsługuje ich vaga) raczej nie za bardzo wiedział co robi. :?
Komentarz
-
no to zostaje mi znaleźć kogoś kto wie o co w tym chodzi, żeby sprawdził kodowanie.Zamieszczone przez djczasi to chyba raczej toZamieszczone przez mariu_szNajgorsze, że gość który mi to kodował (chyba jedyny w ASO który obsługuje ich vaga) raczej nie za bardzo wiedział co robi. :?
Właśnie jutro z samego rana wybieram się na weekand do Świnoujścia, Dziwnowa i okolic może jest ktoś z tych okolic, kto ma vaga, umie to sprawdzić i ma chęci aby pomóc :?:
ops:
Komentarz
-
-
_tm_,
powiedz mi jak wyjdziesz z OPS strzałeczką, która jest na ekranie, gaśnie Ci podświetlenie przycisku od czujników ?
djczas,
no niestety, gdybym wiedział wcześniej to pewnie wypoczynek zorganizowałbym w tamtym regionie, ale mimo wszystko dzięki wielkie za chęci.
Komentarz
-
Ja nie mam żadnego przycisku od czujników. Albo nie wiem, że go mamZamieszczone przez mariu_sz_tm_,
powiedz mi jak wyjdziesz z OPS strzałeczką, która jest na ekranie, gaśnie Ci podświetlenie przycisku od czujników ?
. Gdzie on jest ?
Komentarz
-
pewnie chodzi o przycisk przednich czujników, można je wyłączyć żeby nie pipczały kiedy stoisz np. w korku i podjeżdżasz w żółwim tempie do przodu.Zamieszczone przez _tm_Ja nie mam żadnego przycisku od czujników.
Komentarz
-
ja mam przycisk w tym rzędzie co jest on/off ESP i zaraz po prawej mam od czujników parkowaniaZamieszczone przez _tm_Ja nie mam żadnego przycisku od czujników. Albo nie wiem, że go mam
. Gdzie on jest ?
Komentarz
-
Ja nie mam przednich czujnikow, wiec nie mam guzika.
Cofam to co napisałem (o tym, ze u mnie nie ma tych kresek). Dzisiaj zauważyłem, ze u mnie jest tak samo. Nie wiem czy wcześniej nie zwracalem na to uwagi, czy pojawia się to tylko czasami. Potestuje i dam znać.
Komentarz
-
Heh, dokładnie jak Ty, _tm_, też myślałem że nie mam tych kresek. Dopiero dziś zwróciłem uwagę - mam dokładnie tak samo jak mariu_sz 8)
Columbus od Grygiego , montowany również przez Niego - więc myślę że tak to powinno wyglądać.kropka . przecinek , wykrzyknik ! pytajnik ? średnik ; dwukropek : małpa @
Komentarz
-
Czyli można rzec że TTTM
dzięki za uspokojenie
Komentarz
-
można tak rzec, u mnie też widziano takie kreski bez przeszkody, ale co gorsza, ostatnio żona oparła się o słupek (dość spory, betonowy) centralnie tylnym zderzakiem a OPS milczał ;-)Zamieszczone przez mariu_szCzyli można rzec że TTTM
dzięki za uspokojenie- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
Ja jestem po zabiegu związanym z aktywacją OPS w O2 przed liftem - użyłem GW w wersji AA oraz sterownika parkowania w wersji E i nie mam tych kresek. Oczywiście system czujników został z wersji przed FL więc musiałem trochę polutować. Po wrzuceniu wstecznego czy aktywacji przyciskiem nie mam żadnych kresek na wyświetlaczu. TTTM odnosi się pewnie do konkretnej konfiguracji systemu.
Komentarz
Komentarz