Czujniki cofania, Columbus i OPS
Zwiń
X
-
Czujniki cofania, Columbus i OPS
Po zmianie swinga na columbusa i kodowaniu w ASO, zawsze po włączeniu zapłonu na wyświetlaczu pojawiają mi się kreski za autem (oczywiście przy włączeniu czójnków przyciskiem lub biegu wstecznego) mimo iż nie ma przeszkody dopiero po napotkaniu fizycznej przeszkody i oddaleniu się od niej te kreski znikają i nie pokazują się dopiero do ponownego wyłączenia / włączenia zapłonu. Macie jakiś pomysł co może być przyczną? Czyżby złe kodowanie gatewaya. W ASO się trochę motali przy kodowaniu i może tu leży przyczyna, chyba że ten typ tak ma i na Columbusie tak się wyświetla cały czas. Nie jest to jakiś wielki problem, ale przyznam że trochę mnie to denerwuje.Załączone pliki
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Re: Czujniki cofania, Columbus i OPS
Zamieszczone przez mariu_szchyba że ten typ tak ma i na Columbusie tak się wyświetla cały czas
Komentarz
-
Re: Czujniki cofania, Columbus i OPS
Zamieszczone przez _tm_Nie jest to normalne. U mnie taki objaw nie występuje.
Najgorsze, że gość który mi to kodował (chyba jedyny w ASO który obsługuje ich vaga) raczej nie za bardzo wiedział co robi. :?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasZamieszczone przez mariu_szNajgorsze, że gość który mi to kodował (chyba jedyny w ASO który obsługuje ich vaga) raczej nie za bardzo wiedział co robi. :?
Właśnie jutro z samego rana wybieram się na weekand do Świnoujścia, Dziwnowa i okolic może jest ktoś z tych okolic, kto ma vaga, umie to sprawdzić i ma chęci aby pomóc :?:ops:
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez mariu_sz_tm_,
powiedz mi jak wyjdziesz z OPS strzałeczką, która jest na ekranie, gaśnie Ci podświetlenie przycisku od czujników ?. Gdzie on jest ?
Komentarz
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Ja nie mam przednich czujnikow, wiec nie mam guzika.
Cofam to co napisałem (o tym, ze u mnie nie ma tych kresek). Dzisiaj zauważyłem, ze u mnie jest tak samo. Nie wiem czy wcześniej nie zwracalem na to uwagi, czy pojawia się to tylko czasami. Potestuje i dam znać.
Komentarz
-
Heh, dokładnie jak Ty, _tm_, też myślałem że nie mam tych kresek. Dopiero dziś zwróciłem uwagę - mam dokładnie tak samo jak mariu_sz 8)
Columbus od Grygiego , montowany również przez Niego - więc myślę że tak to powinno wyglądać.kropka . przecinek , wykrzyknik ! pytajnik ? średnik ; dwukropek : małpa @
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mariu_szCzyli można rzec że TTTMdzięki za uspokojenie
- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Ja jestem po zabiegu związanym z aktywacją OPS w O2 przed liftem - użyłem GW w wersji AA oraz sterownika parkowania w wersji E i nie mam tych kresek. Oczywiście system czujników został z wersji przed FL więc musiałem trochę polutować. Po wrzuceniu wstecznego czy aktywacji przyciskiem nie mam żadnych kresek na wyświetlaczu. TTTM odnosi się pewnie do konkretnej konfiguracji systemu.
Komentarz
-
Komentarz