Problemy z instalacją,

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Koko16
    Classic
    • 2013
    • 4
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Problemy z instalacją,

Proszę o pomoc.Ostatnio zaczęły dziać się dziwne rzeczy.Zaczęło się od klimatyzacji - przestała działać sprężarka.Wymieniono elektrozawór sterujący w sprężarce - nie pomogło,Nie było żadnych błędów.Stwierdzono sprężarka do wymiany,Potem zaczęła długo migać kontrolka od poziomu oleju ( długo miga ale gaśnie )- podobno czujnik do wymiany.Teraz wcięła mi światła wsteczne i nie działają czujniki parkowania tył.Wymieniłem czujnik w skrzyni biegów nie pomogło.Wczoraj byłem u drugiego mechanika .Po podpięciu kompa znalazł tylko jeden błąd 05697.
    Nie da się go wykasować - podobno kod od klimy.To objawy z ostatniego tygodnia. do tej pory nie miałem żadnych problemów
  • pietrek125
    Rider
    • 2012
    • 416
    • Octavia II combi (1Z5)

Ostatnio miałem podobnie... przestały świecić światła wsteczne, i przy włączeniu zapłonu migała kontrolka od poziomu oleju silnikowego, okazało się, że spalony jest bezpiecznik SC4, jednak po wymianie jego, i włączeniu zapłonu przepala się on natychmiast. Wypiąłem wtyk czujnika poziomu oleju (wymieniany był w grudniu, ale niestety zamiennik, teraz zamówiłem oryginał Hella) i wszystko wróciło do normy.(oprócz migającej kontrolki oczywiście - czekam na wymianę oleju).

Czeski Knedliczek z Meksykańską Papryczką Chili
    CBTA 2.5 MPI 170 KM, KPF 5S Man.

Komentarz

• Koko16
      Classic
      • 2013
      • 4
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Dzięki za podpowiedź. Światła i czujniki parkowania działają i przestała mrugać kontrolka od poziomu oleju.Klima niestety dalej nie działa

Komentarz

Pracuję...