Witajcie. Nie jest to może duży problem ale trzeba to zrobić. Mianowicie nie łączy mi zapięcie pasów bezpieczeństwa (to podobno można wyczyścić ewentualnie zmienić zapięcie), więc pali się kontrolka pasów ale nie ma żadnego sygnału dźwiękowego. Zauważyłem, że nie "klika" mi żaden dźwięk, łącznie z kierunkowskazami. Czy to jest wszystko ze sobą połączone? Jeśli tak to jak to włączyć? Poprzedniemu właścicielowi chyba nie chciało się tego robić i ktoś wyłączył mu dźwięk ale łącznie z klikaniem kierunków. Jeśli się mylę, to poprawcie mnie i proszę o poradę.
Brak sygnału kierunkowskazów O2
Zwiń
X
-
Na moje to padł Ci buzzer w liczniku. Nie można go wyłączyć. Aby potwierdzić to na 100% można zrobić test licznika VCDSem i tam będzie to do sprawdzenia.
Gdzie mieszkasz? Masz kabelek?
Jeśli mam rację to trzeba wyjąć licznik i wymienić go na inny. Oczywiście nie kupisz takiego. Trzeba go wyjąć z innego licznika.
Robiłem to w Fabii 1.
Kontrolkę niezapiętych pasów można wyłączyć zmieniając kodowanie licznika. Jeśli ją jednak chcesz mieć to trzeba naprawić zapinkę lub ją wymienić. Tak jak napisałeś.Ostatnio edytowany przez koleś; 6390.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
-
-
Zamieszczone przez sendrek Zobacz wpisAlbo się odczepił (siedzi na wcisk na 3 łapki)Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sendrek"Klikanie" kierunkowskazów i gong jest realizowany jednym głośniczkiem. Albo się odczepił (siedzi na wcisk na 3 łapki), albo jest uszkodzony.
Zrób test, tak jak koleś napisał.
Buzzerów mam pod dostatkiem, jeżeli masz uszkodzony, to odstąpię Ci jeden.
Teraz niech ktoś podeśle jak się zabrać za demontaż licznika i w którym miejscu jest ten buzzer?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Komentarz
-
-
niech powie, niech napisze, niech podeśle....
niech poszuka!->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koleś Zobacz wpisAle oprócz tego ma dwie nóżki wlutowane w płytkę. Tak?
memento78
Ty tylko pokryj koszt wysyłki, głośniczek masz za darmo.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez memento78 Zobacz wpisa. Jaki polecacie kupić?Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Komentarz
-
Komentarz