Odczytanie magicznego byte 18 scout FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Peltor
    Classic
    • 2017
    • 8
    • Octavia II combi (1Z5)
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Odczytanie magicznego byte 18 scout FL

Witam
    jestem świeży na forum ale odczytałem to i tamto i słyszałem że jest możliwość z czytania magicznego byte 18 ze sterownika przez vcds, moje pytanie czy robił już ktoś coś takiego? Che wyłączyć dodatkowe oświetlenie przy załączonych drl zrobionych na halogenach, czyli włączyć tryb amerykański a obecnie mam skandynawie pomoże ktoś?
    Pozdro
    Damian
  • Enriquez
    RS
    • 2009
    • 7685
    • Superb III (3V3)

Bajt 18 nie ma nic wspólnego z tym, co chcesz zrobić.
    Auto to O2 przed czy po lifcie?
    Pozdrawiam
    Marcin

Komentarz

• Peltor
      Classic
      • 2017
      • 8
      • Octavia II combi (1Z5)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Jak w opisie mam O2 Fl scout z 2011w którym fabrycznie nie ma dodatkowych żarówek drl w halogenach i obecnie mam zmienione w vcds z low beam na fig jako drl a przy okazji świeci się wszytko do okola, chciałbym żeby tylko przód się świecił bez tyłu i obrysowki,

Komentarz

• kowaltom99
        Rider
        • 2009
        • 741
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

W sterowniku 09 - centralna elektryka zaptaszkuj bajt 11 bit 0
        LC,11,0,DRL nieaktywne z hamulcem recznym - tryb amerykański

Komentarz

• m.g
          Drive
          • 2014
          • 85
          • Superb III (3V3)

To czy dasz radę ogarnąć DRL w Scoucie zależy w dużej mierze od posiadanego sterownika. Te najwyższe mają wsparcie dla DRL z przodu, dzięki temu spokojnie wyłączysz inne światła, tył też. Ja posiadam nieco niższą wersję sterownika i niestety nie mogę zakodować w pełni dziennych z przodu, tył zawsze świeci. Aktualnie mam tak, że dzienne są realizowane przez halogeny przeciwmgielne 50%, świecą także postojowe i tył. Mój sterownik 1K0937087J, natomiast ten co obsługuje to prawdopodobnie 1K0937087Q.

Komentarz

• klarus
            RS
            ModeratoRS
            • 2013
            • 5392
            • Octavia III combi (5E5)
            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

U mnie w scoucie 2FL halogeny przyciemnione na 50%, tył udało się wyłączyć (krzynol i piotrex nad tym pracowali), a przednich pozycyjnych nie udało się... świecą się i już raz przyciągnęło to uwagę chłopców z drogówki...

Komentarz

• Peltor
              Classic
              • 2017
              • 8
              • Octavia II combi (1Z5)
              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
              • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

"To czy dasz radę ogarnąć DRL w Scoucie zależy w dużej mierze od posiadanego sterownika. Te najwyższe mają wsparcie dla DRL z przodu, dzięki temu spokojnie wyłączysz inne światła, tył też. Ja posiadam nieco niższą wersję sterownika i niestety nie mogę zakodować w pełni dziennych z przodu, tył zawsze świeci. Aktualnie mam tak, że dzienne są realizowane przez halogeny przeciwmgielne 50%, świecą także postojowe i tył. Mój sterownik 1K0937087J, natomiast ten co obsługuje to prawdopodobnie 1K0937087Q."

Dokładnie mam taki 1K0 937 087 Q i tak mam zrobione jak Ty na 50% przeciwmgielne i reszta też świeci, chciałbym się poradzić co jak zmienić żeby zostały tylko przednie przeciwmgielne jak by się dało zobaczyć albo spisać co jest w bicie 18 to próbował bym inne kombinacje, niestety mam tylko Vcds

Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka

Komentarz

• m.g
                Drive
                • 2014
                • 85
                • Superb III (3V3)

Prawdopodobnie cysterniarz ma Scouta z tym sterownikiem oraz DRL z przodu. Może podzieli się kodowaniem (chociaż nie wiem czy to wystarczy).

Komentarz

• Peltor
                  Classic
                  • 2017
                  • 8
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Dzięki za info zapytam cysterniarz na priv ewentualnie jak by ktoś miał jakiś pomysł to piszcie thx

Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka

Komentarz

Pracuję...