Ja zamawiałem i wymieniałem, najbardziej zbliżone do oryginału
VLMW41R1T1-7K8L-08 VISHAY - LED | SMD; 3528,PLCC2; biały zimny; 112÷355mcd; 5000K; 120°; 10mA | TME - Części elektroniczne
Brak podświetlenia wskazówki z prędkościomierza
Zwiń
X
-
Tak mała uwaga, to jest oznaczenie typu obudowy diody, w takiej obudowie mogą być różne diody o różnych parametrach.Zamieszczone przez spacewalker Zobacz wpisPlcc2
Zostaw komentarz:
-
-
witam mam problem z podświetleniem wskazówki prędkościomierza niestety nie jestem aż tak uzdolniony by wymienić tą diodę czy może znacie kogoś z warszawy Piaseczna lub okolic kto naprawia takie rzeczy bo w vw powiedziano mi że wymienia się całe zegary a nie jedną diodę
Zostaw komentarz:
-
-
Odgrzeje temat. Jaka barwa diód najlepiej w Kelvinach odpowiada oryginalnym diodom z licznika?
Z gory dzięki za odpowiedź.
Zostaw komentarz:
-
-
Odgrzeję kotleta...
Padło mi podświetlenie części tarczy prędkościomierza w O2 FL... rozumiem, że podobnie jak we wskazówkach padła smd plcc2. Pewnie ogarnę wymianę ale proszę o podpowiedź którą barwę diody wybrać, żeby nie świeciło inaczej w części zegarów...Nie bardzo uśmiecha mi się wymieniać wszystkie diody. Macie jakieś konkretne zamienniki odpowiadające oryginalnej barwie?
Zostaw komentarz:
-
-
Nie chodzi o pln a oryginalność, dziada poszukaj koło siebie
Zostaw komentarz:
-
-
po 2 zł na aukcji ..... nie dziadujZamieszczone przez Maly745 Zobacz wpis
Dzięki, nie masz może na zbyciu takich?
Zostaw komentarz:
-
-
Dzięki, nie masz może na zbyciu takich?Zamieszczone przez spacewalker Zobacz wpisPlcc2
Zostaw komentarz:
-
-
Ma ktoś może symbol diody podświetlenia wskazówki, dziś pierwszy raz zgasła, po przejechaniu kilku km powróciła ale to pewnie na chwilę.
Zostaw komentarz:
-
-
Tak. SMD. Najlepiej jakbyś miał oryginalne z innego licznika i przelutował lub od razu zmiana na np. czerwoneZamieszczone przez fuksiu Zobacz wpisTo są diody smd ?
Zostaw komentarz:
-
-
Diody. Niestety to częsta usterka w licznika FL. Konieczna będzie rozbiórka i wymiana....
Zostaw komentarz:
-
-
Brak podświetlenia wskazówki z prędkościomierza
Witajcie !
Czy miał ktoś problem z podświetlenie wskazówki z prędkościomierza i obrotomierza w O2FL ?
Podświetlenie wskazówek z obrotomierza i prędkościomerza to są żarówki czy diody ? Bo wskazówka z obrotomierza poprostu zgasła, a z prędkościomierza zaczeła migać...
Reszta podświetlenia w zegarach działa jak należy
Tagi: Brak
-
Zostaw komentarz: