skoda octavia II 1.6 MPI w gazie. Mam problem . przed wczoraj coś mi nie gasną kontrolki . tzn jak silnik jest odpalony to jest wszystko ok . jak zgasze to po chwili zaczynają się żarzyć kontrolki na liczniku , co chwile się włączają i wyłączają . nie wiem gdzie szukać przyczyny. dodam że w ten dzień byłem na myjni samochodowej ale nie wiem czy to może być przyczyna gdyż staram się zawsze utrzymywać autko w czystości , bardzo prosze o jakąś podpowiedź gdzie mogę szukać przyczyny
pomocy
Zwiń
X
-
Komory nie myłem ,na myjni ręcznej umyłem. Jeżeli chodzi i kontrolki. Teraz mam odłączony akumulator ale jak podłącze to gdzieś po minucie zaczyna wariować , czyli kontroki się włączają . A kluczyk jest wyciągnięty. Nie muszę go wkładać . A jak odpalam to jest wszystko ok . Równo chodzi silnik , na mocy nie traci . Po odłączeniu alternatora jest tak samo
Komentarz
-
-
-
witam. kolego taka sama reakcja była. kontrolki się żarzyły . po 7h walki z kablami rozkręciliśmy komputer i zostały kable przeczyszczone od kompa i masy . i po przeczyszczeniu poki co od soboty jest wszystko ok, wg mojego brata tam nakrętki rdza brała i słabo stykało i po umyciu może woda się jakaś dostała i bidy narobiła, mam nadzieje ze będzie tak jak powiedział. Dziękuje Ci kolego za zainteresowanie. pozdrawiam Cię serdecznie
Komentarz
-
Komentarz