[O2 FL] Oświetlenie wnętrza - zwarcie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cianek
    Ambiente
    • 2014
    • 171
    • Octavia II (1Z3)
    • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

[O2 FL] Oświetlenie wnętrza - zwarcie

Cześć,
    ostatnio próbowałem dostać się do żarówek w podsufitce z przodu, ale próbując wyjąć cały moduł lekko się wygiął i przestało świecić wszystko we wnętrzu. Bezpiecznik sprawny, na przewodach w podsufitce zwarcie. Przy połączeniu +12 z innego punktu światło świeci. Domyślam się z tego i po kolorach przewodów, że oświetlenie ma gdzieś jakąś stacyjkę/sterownik. Orientuje się ktoś gdzie ten sterownik jest/jakie ma oznaczenie lub posiada schemat elektryczny oświetlenie wewnętrznego?

GARAŻ
  • Przemek_i
    RS
    • 2012
    • 3237
    • Octavia II combi (1Z5)
    • AKL 1.6 MPI 101 KM
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Witaj Kolego
    Aby dostać się do żarówek w lampce nad kierowcą musisz jakim płaskim przedmiotem - śrubokrętem na przykład - podważyć to bezbarwne pleksowe szkiełko od strony lusterka.
    Zejdzie CI całe a pod żarówkami masz wkręt którym całą obudowa trzyma się do sufitu.

...Moje Cappuccino MPi...

jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
    sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
    wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"

Komentarz

• cianek
      Ambiente
      • 2014
      • 171
      • Octavia II (1Z3)
      • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

Dzięki, ale to wiem. Ja chciałem dostać się do modułu od spodu, żeby mieć napięcie do kamerki. Dlatego potrzebuję info gdzie ten kabel sobie idzie, bo już ustaliłem, że nie do bezpiecznika. Czekam dalej na kogoś kto zna schemat. W przeciwnym razie pół samochodu będę musiał wypruć albo dać do elektryka

GARAŻ

Komentarz

Pracuję...