Jak w temacie. Kilka krotnie zapaliły mnie się kontrolka abs, i kontrola trakcji. Po ponownym odpaleniu wszystko ok. W związku z innym problemem auto miałem ostatnio kilka razy podłączonego pod kompa, ale żadnego błędu z tymi kontrolkami nie było...
kontrolki abs, kontrola trakcji
Zwiń
X
-
kontrolki abs, kontrola trakcji
Tagi: Brak
-
Możliwe, że czujnik ABS źle odczytuje prędkość obrotową koła.
U mnie tak było, że tempomat wariował, ABS się zapalał i gasł - a potem zapalił się na stałe. Okazało się, że pierścień magnetyczny w piaście pękł.
Jak masz dostęp do VCDS, to podczas jazdy w blokach pomiarowych sprawdź prędkość na kołach. Jak któreś koło będzie podawało inną wartość niż 3 pozostałe - to tam może być problem.
-
Witam
Ostatnio wracając trasa przy prędkości około 100na godzinę zapalił się abs i kontrola trakcji . Przez kolejne 300km nie zgasły . Wróciłem do domu i na vagu wyszło lewe tylny czujnik .
Pytanie Jaki kupić ? Firma ? Może ktoś kupował ostatnio i poleci coś.ale w rozsądnej cenie ..
Komentarz
-
póki co nie pomogę bo u mnie kontrolki po ponownym odpaleniu auta zgasły i na razie nie świecą więc nie kupuję
inne wydatki - przepustnica
Komentarz
-
-
i co kupiłeś ten czujnik? U mnie sytuacja się powtórzyła gdy jechałem nad morze w tym roku. Kontroliki odpaliły gdy dłuższą chwilę jechałem ponad 160...
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz