Witam,
Niestety nie działa mi klimatyzacja (automatyczna) oraz nigdy jeszcze nie załączył jakikolwiek wentylator na chłodnicy. Poszukuję schematu elektrycznego.
Póki co znajduję rozbieżne informacje co do sposobu załączania, sterowania nimi: raz przekaźniki za skrzynką bezpiecznikową, raz sterownik przy chłodnicy, innym razem bezpieczniki i sterownik pod akumulatorem lub sterowanie z obudowy dużego wentylatora itd. itp.
Będę wdzięczny jeśli ktoś zamieści lub prześle schemat.
Dodam, że:
- bezpieczniki dobre,
- klima nabita,
- panel klimatronika działa,
- wentylator kabinowy sprawny,
- wtyczka do wentylatorów sprawna, napięcie +12 na grubych kablach jest.
Nie wiem:
- skąd ostatecznie przychodzi sygnał załączenia wiatraków,
- czy multimetrem mogę sprawdzić czujnik temp. płynu chłodzącego, termostat obiegu oraz czujnik w układzie obiegu AC.
Niestety nie działa mi klimatyzacja (automatyczna) oraz nigdy jeszcze nie załączył jakikolwiek wentylator na chłodnicy. Poszukuję schematu elektrycznego.
Póki co znajduję rozbieżne informacje co do sposobu załączania, sterowania nimi: raz przekaźniki za skrzynką bezpiecznikową, raz sterownik przy chłodnicy, innym razem bezpieczniki i sterownik pod akumulatorem lub sterowanie z obudowy dużego wentylatora itd. itp.
Będę wdzięczny jeśli ktoś zamieści lub prześle schemat.
Dodam, że:
- bezpieczniki dobre,
- klima nabita,
- panel klimatronika działa,
- wentylator kabinowy sprawny,
- wtyczka do wentylatorów sprawna, napięcie +12 na grubych kablach jest.
Nie wiem:
- skąd ostatecznie przychodzi sygnał załączenia wiatraków,
- czy multimetrem mogę sprawdzić czujnik temp. płynu chłodzącego, termostat obiegu oraz czujnik w układzie obiegu AC.
Komentarz